Mainos

Poliisille päätynyt kypäräkameran video paljasti kymmenet keulimiset

Kypäräkameran videot paljastivat 17-vuotiaan moottoripyöräilijän keulimiset ja kaahailut Espoossa. Videolle oli tallentunut kymmeniä ajoja etupyörä ilmassa. Kamera päätyi poliisille, kun viimeisellä kerralla 17-vuotias kaahasi poliisia pakoon ja kaatui.

Videolle tallentuneita keulimisia oli noin 70. Esimerkiksi 10. lokakuuta 2013 poika oli ajanut KTM-pyöräänsä Lommilantiellä etupyörä ilmassa ainakin 20 kertaa. Seuraavina viikkoina vastaavanlaisia ajoja oli lukuisia Lommilantien lisäksi Ruukinmestarintiellä, Soukanväylällä, Sinimäentiellä ja Turvesuontiellä.

Osa ajoista oli pimeällä. Etupyörä ilmassa oli ylitetty suojateitä, pihateitä ja tasa-arvoisia risteyksiä sekä menty väärälle kaistalle. Marraskuussa videolle oli tarttunut punaisia päin ajo ja ylinopeuskin.

27. marraskuuta 17-vuotias oli liikkeellä rekisteröimättömällä, kilvettömällä ja valottomassa Yamaha-moottoripyörällä Espoon Olarissa. Kun kuljettaja oli havainnut poliisin, niin tämä oli lähtenyt pakoon. Pakomatka päättyi lopulta jään aiheuttamaan kaatumiseen ja moottoripyörän rikkoutumiseen.

Vaaraa vai ei?

Oikeudessa 17-vuotias myönsi keulineensa, mutta kiisti sen aiheuttaneen vaaraa kenellekään. Poliisilta pakenemisen hän selitti paniikkiin menolla.

Oikeus totesi, että pääosa ajoista oli hiljaisina ajankohtina.

- Etupyörä ylhäällä ajamisesta ei ole aiheutunut konkreettista vaaraa kenenkään toisen turvallisuudelle, mutta siitä olisi saattanut aiheutua vaaraa esimerkiksi pihatieltä kadulle tulevalle autolle, vastaantulevalle autolle, muulle kadulle tulevalle henkilölle ja toiselle moottoripyöräilijälle, oikeus totesi.

Kun kyse on liikenteen vaarantamisesta, niin todellista vaaraa ei edellytetä, vaan riittää että siihen on mahdollisuus. Yleisellä kadulla etupyörä ilmassa ajaminen on tieliikennelain vastaista ja on omiaan aiheuttamaan vaaraa, oikeus perusteli.

Espoon käräjäoikeus tuomitsi 17-vuotiaan yhdestä törkeästä liikenteen turvallisuuden vaarantamisesta, kymmenestä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kahdesta ajoneuvorikkomuksesta. Kun tekijä oli alle 18-vuotias, tuomiot tulivat nuorena henkilönä tehtyinä rikoksina.

Rangaistus oli 80 päiväsakkoa a 6 euroa eli yhteensä 480 euroa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.