Mainos

Poliisille luovutettiin viime vuonna yli 8500 luvatonta asetta

Sisäministeriön mukaan luvattomien aseiden siirtyminen pois luvattoman hallussapidon piiristä parantaa merkittävästi yleistä järjestystä ja turvallisuutta.

Poliisille luovutettiin viime vuonna 8614 luvatonta asetta ja suuri määrä räjähteitä, kertoi sisäministeriö tänään. Vuoden 2004 alussa voimaantullut armovuosilainsäädäntö sallii luvattomien aseiden, niiden osien, patruunoiden, erityisen vaarallisten ammusten ja räjähteiden vapaaehtoisen luovuttamisen poliisille ilman rangaistusseuraamuksia.

Vuoden 2004 aikana poliisin haltuun luovutettiin muun muassa yli 800 sotilasasetta, 3500 käsiasetta, 5000 kivääriä tai haulikkoa ja yli 100000 patruunaa. Lisäksi poliisille luovutettiin yli 70000 kappaletta siviiliräjähteitä, pääasiassa erilaisia nalleja. Räjähteiden joukossa oli myös muun muassa dynamiittia, kantopommeja ja hätäraketteja.

Sisäministeriön mukaan luvattomien aseiden siirtyminen pois luvattoman hallussapidon piiristä parantaa merkittävästi yleistä järjestystä ja turvallisuutta.

Armovuosijärjestely jatkuu edelleen, joten poliisille voi tehdä ilmoituksia hallussaan olevista luvattomista aseista ja räjähteistä. Poliisi kertoo, että erityisesti luvattomista ampuma-aseista ilmoitetaan edelleen vilkkaasti.

Poliisin haltuun tulleet aseet, niiden osat, patruunat ja erityisen vaaralliset ammukset palautetaan alkuperäiselle, lailliselle omistajalle, jos tällä on tai tämä saa luvan hallussapitoon. Muussa tapauksessa aseelle on etsittävä uusi omistaja tai poliisi myy ne julkisella huutokaupalla ampuma-aseen omistajan lukuun. Ampuma-aseen omistaja voi halutessaan myös luovuttaa esineen korvauksetta valtiolle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.