Mainos

Poliisille laajennetut valtuudet terrorismin torjuntaan

Poliisi on saamassa puhelinkuunteluoikeudet terrorismin ennaltaehkäisyyn. Tavoitteena on, että poliisi voisi tehdä myös valeostoja ja käyttää virallisesti poliisin ulkopuolisia tietolähteitä.

Poliisi on saamassa tuntuvasti nykyistä tehokkaammat toimivaltuudet terrorismin torjunnassa, jos eduskunta hyväksyy poliisilain muutosesitykset. Tarkoituksena on, että poliisi saisi telekuunteluoikeudet terrorismin ennaltaehkäisyssä. Myös poliisin peitetoimiin kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Tavoitteena on, että poliisi voisi tehdä myös todellisia valeostoja etenkin huume- ja rahanpesurikosten selvittämisessä sekä käyttää virallisesti poliisin ulkopuolisia tietolähteitä.

Lakia muuttamalla pyritään vastaamaan poliisin toimintaympäristössä tapahtuviin muutoksiin. Päätavoitteena on tehostaa järjestäytyneen rikollisuuden estämistä, paljastamista ja selvittämistä. Erityistavoitteena on parantaa poliisin valmiuksia estää ennalta terrorismia. Hallitus antaa poliisilain muutosesitykset eduskunnalle ensi viikon tiistaina. Tarkoituksena on saada uudistus voimaan ensi vuoden toukokuun alusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.