Mainos

Poliisille erikoisryhmä turvapaikkatutkintaan

Poliisi on kouluttanut 40 hengen valmiusryhmän avustamaan paikallispoliisia turvapaikkatutkinnassa. Ryhmä lähtee tarvittaessa tekemään hakijoiden kuulusteluja silloin, kun turvapaikanhakijoiden määrä on tavallista isompi.

Ryhmän yhdyshenkilö, ylikomisario Kari Koivuniemi sisäministeriöstä kertoo, että osa ryhmästä avustaa Helsinkiä, osa mm. rajanylityspaikka Lappeenrantaa. Kussakin läänissä on omat erikoisväkensä.

-Ryhmä pystyy tarvittaessa tutkimaan noin tuhannen henkilön turvapaikkahakemukset yhdessä viikossa, Koivuniemi sanoo. Hänen mukaansa tällainen määrä tarkoittaa yleensä sitä, että hakijat tulevat perheittäin. Silloin päivän aikana pystytään kuulustelemaan kaksi perhettä.

-Poliisia uusi ulkomaalaislaki ei velvoita tutkimaan maahantuloa, passeja tai matkareittejä yhtään sen nopeammin kuin aikaisemminkaan. Jos nämä asiat ovat Suomeen tullessa selvillä, käsittelyyn ei mene kauaa. Jos ei, tutkinta venyy, Koivuniemi selventää.

Apua poliisi on saamassa rajavartiolaitokselta, joka uuden lain mukaan voi osallistua turvapaikanhakijan henkilöyden, matkareitin ja maahantulon selvittämiseen. Turvapaikkakuulustelun suorittaa edelleen poliisi tai ulkomaalaisvirasto.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.