Mainos

Poliisilla vaikea työ yhdistää nimet ja ruumiit

Poliisilla on edessään hankala tehtävä, kun sen pitää yhdistää Espanjan bussiturmassa kuolleiden nimet ja ruumiit. Helpotusta työhön tuli eilen, kun Espanjassa koomassa olevan naisen aviomies tunnisti vaimonsa.

Hufvudstadsbladet kirjoitti tänään, että Espanjan poliisi olisi sekoittanut keskenään kahden uhrin henkilöllisyyden. Koomassa oleva nainen oli uhriluettelossa, mutta Suomen poliisi osasi epäillä Espanjan poliisin tietoja omaisilta saamiensa tietojen perusteella. Varmuus väärinkäsityksestä saatiin eilen.

Keskusrikospoliisin ylikomisario Göran Wennqvist vakuuttaa, ettei suruviestejä viety väärille omaisille.

-Emme vieneet normaaleja suruviestejä. Kerroimme, että lähiomainen on ollut linja-autossa, mutta häntä ei löydy sairaalasta tai sieltä pois päässeiden joukosta, Wennqvist kertoo.

Wennqvistin mukaan nyt on varmaa, ketkä yhdeksän ovat kuolleet. Kaikkien hengissä olevien matkustajien henkilöllisyydestä on tieto. Vielä ei ole selvillä, kuka vainajista on kukin.

Vainajilla on niin pahoja vammoja, että tunnistamisessa joudutaan turvautumaan hammaskarttoihin ja dna-tietoihin. Ruumiit saatetaan Suomeen vasta tunnistuksen jälkeen. Wennqvist ei osaa arvioida, milloin tämä tapahtuu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.