Mainos

Poliisilla uusi toimintamalli - "maalitoiminta"

Poliisi on kaikessa hiljaisuudessa muuttanut vakavan rikollisuuden tutkintatapaansa. Uutta, maalitoiminnaksi kutsuttua strategiaa on nyt käytetty parin vuoden ajan.

Kyse on siitä, että poliisi, tulli ja rajavartiosto yhdessä valitsevat kohteet, joiden rikollinen toiminta perataan perin pohjin. Tällainen vakavan rikollisuuden tutkintastrategian muutos kävi ilmi sisäministeriön tuoreesta puhelinkuunteluselvityksestä.

- Tämä poikkeaa tavanomaisesta rikostutkinnasta siinä, että tässä pyritään kokonaisvaltaisesti selvittämään rikollinen toiminta. Eli kyse on siitä, että kohteena on rikolliseksi epäilty henkilö, ei vain yksittäinen rikos, kertoo apulaispäällikkö Jari Liukku keskusrikospoliisista.

Usein kohteena järjestäytynyt rikollisuus

Keitä nämä maalit ovat? Torjuntakohteiksi valitaan vakavan rikollisuuden torjuntakohteita, joilla voidaan tarkoittaa yhtä henkilöä tai yhteisöä. Hyvin usein kohteet ovat järjestäytyneitä rikolllisryhmiä.

Viranomaiset yhdistävät tiedustelutietoja. He priorisoivat yhdessä kohteet, joista tavoitellaan etuja tai aiheutetaan vahinkoa.

Maalitoimintaa on käytetty parin vuoden aikana muutamissa kymmenissä tapauksissa. Tälläkin hetkellä työn alla on useita maaleja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.