Mainos

Poliisilla kovat otteet Katmandussa

Mielenosoittajat ovat uhmanneet Katmanduun määrättyä ulkonaliikkumiskieltoa.

Levottomuudet Nepalissa jatkuvat.

Nepalin poliisit ovat ammuskelleet ja käyttäneet kyynelkaasua mielenosoittajien pysäyttämiseksi maan pääkaupungin Kathmandun reunamilla. Kolme ihmistä on kuollut ja useita loukkaantunut kahakoissa.

Poliisi yritti hajottaa väkijoukkoa läntisellä Kalankin lueella, joka on yksi tärkeimmistä saapumisväylistä sisälle Katmanduun. Useita ihmisiä on loukkaantunut.

Tapahtumat saivat alkunsa mielenosoittajien uhmattua Katmanduun määrättyä ulkonaliikkumiskieltoa ja kokoonnuttua kaupungin laitamille. Mielenosoittajat ovat liikkuneet sekä kieltoa koskevan alueen sisä- että ulkopuolella.

Nepalin kuninkaan itsevaltaista hallintoa vastustavat mielenosoittajat ovat ilmoittaneet aikovansa uhmata tiukkaa ulkonaliikkumiskieltoa kaikin mahdollisin keinoin. Kuningas Gyanendra on antanut turvallisuusjoukoille määräyksen hillitä väkijoukkoja.

-Emme pelkää heitä. Annoimme kuninkaalliselle perheelle monta mahdollisuutta, mutta kuningas ei ole ymmärtänyt meitä, 22-vuotias Sanyam Poudel kertoi mellakoinnin keskeltä.

Kuninkaan palatsin portit ovat pysyneet suljettuina, ja niiden edustalla päivystävät panssaroidut ajoneuvot ja konekiväärimiehet.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.