Mainos

Poliisilla kiireinen vappu – Helsingissä kotihälytyksiä, Tampereella anarkisteja

Vappu on pitänyt poliisin kiireisenä eri puolilla Suomea.

Helsingissä hälytystehtäviä kertyi iltakuuden ja aamukuuden välillä 394 kappaletta, joka on edellisvuotta enemmän.  

Kiirettä aiheuttivat erityisesti kotihälytystehtävät, päihtyneet, pahoinpitelyt ja ilkivalta. Poliisin tietoon ei aamukuuteen mennessä ollut tullut vakavampia onnettomuuksia tai väkivallantekoja.  

Poliisin arvion mukaan Helsingin keskustassa oli yön aikana erittäin paljon ihmisiä liikkeellä. Vielä aamukahden jälkeen keskustan ravintoloihin oli jopa satojen ihmisten jonoja.  

Vantaan poliisin mukaan vappu on ollut normaalia rauhallisempi. Hälytystehtävät eivät ole poikenneet normaaliviikonlopusta.  

Helsingin ensihoitopalvelu kertoi puolestaan, että kiireellisiä hälytyksiä oli vappuaattona tuplasti tavalliseen viikonloppuun verrattuna. Juhlijat kaipasivat hoitoa muun muassa sisätautivaivoihin kuten rintakipuun tai hengitysvaikeuksiin sekä päihtymisestä johtuviin myrkytyksiin. Myös kaatuneita ja pahoinpideltyjä jouduttiin hoivaamaan tavallista enemmän.  
Oulusta puolestaan kerrotaan, että alueella on ollut normaalia vappuhulinaa. Poliisin mukaan tehtäviä on ollut "riittävästi" vappuyön aikana, mutta mitään vakavampaa ei ole tapahtunut.  

Tampereella anarkistien mielenosoituksia


Tampereella poliisi otti kiinni ainakin viisi ihmistä anarkistien mielenosoituksista. Mielenosoittajat valtasivat illalla Rongankadun Pellavatehtaankadun risteyksen ja Satakunnankadun välistä, josta liikenne katkesi.  

Mielenosoittajat heittivät kulkueen aikana poliisiautoja kananmunilla, linja-autoa lasipullolla sekä roikkuivat poliisiauton puskurissa. Osa mielenosoittajista pysyi Rongankadulla myöhään yöhön asti.  
Liikenne alueelle saatiin palautettua myöhään illalla. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.