Mainos

Poliisiliittojen kiistaa ratkotaan

Poliisien ammattiliittojen kiistoja pyritään selvittämään uusilla neuvotteluilla.

Tunnustelut STTK:laisen Suomen poliisijärjestöjen liiton hajanaisen järjestötilanteen eheyttämiseksi on päätetty aloittaa liiton valtiosektoria edustavan kattojärjestö Pardian puheenjohtajan, Matti Kratsin (sd.) johdolla. SPJL:stä on kevään aikana eronnut toistakymmentä poliisiyhdistystä eli lähes 3000 poliisia. Mukana ovat useimmat suuret kaupungit, kuten Helsinki, Vantaa, Espoo ja Tampere.

Eronneiden yhdistysten on tarkoitus perustaa kesäkuussa uusi Poliisi Unioni -niminen liitto. Sen on määrä aloittaa toimintansa ensi tammikuussa, johon asti poliisit kuuluvat SPJL:oon. Kiistojen syynä on uuden palkkausjärjestelmän hyväksyminen ja tapa, jolla päätökset liitossa viime vuonna tehtiin. Hankkeessa mukana olevat katsovat joutuneensa syrjityiksi liiton päätöksenteossa. Ne vaativat liiton hallitusta ja puheenjohtaja Pekka Salomaata eroamaan.

Eroavat poliisit eivät myöskään kaipaa samaan liittoon varsinaisten poliisien lisäksi esimerkiksi SPJL:n oikeushallinnossa työskenteleviä jäseniä. SPJL:ssä on yhteensä 108 yhdistystä ja 13300 jäsentä, ja heistä on varsinaisia poliiseja noin 8000.

Ylin johto kiistassa mukana

Riita on hajottanut poliisien rivejä jo ylintä johtoa myöten. Poliisiylijohtaja Reijo Naulapää kirjoitti eilen poliisihallinnon tiedotuslehdessä Poliisissa olevansa pettynyt tyyliin, jolla "eräät poliisihallinnon edusmiehet" ovat arvostelleet myös poliisihallinnon johtoa. Hän viittasi Helsingin poliisien yhdistyksen puheenjohtajan Hämeen Sanomille antamaan haastatteluun, jossa poliisiylijohtajaa ja sisäministeriä arvosteltiin voimakkaasti.

Naulapää sanoo olevansa huolestunut siitä, että tunnollisten ja perinteistä ay-toimintaa kunnioittavien poliisien mielenkiinto ay-toimintaan on täysin hiipunut. Naulapää korostaa, että poliisihallinnon edut voidaan turvata vain yhtenäisenä ja yhteistyöllä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.