Mainos

Poliisilaitosten uudistus huolestuttaa Lapissa

Suomen poliisilaitosten määrää ollaan vähentämässä. Lapin lääninhallitus pelkää, että uudistus uhkaa alueen väestön turvallisuutta.

Lappiin halutaan viisi poliisilaitosta. Lapin lääninhallituksen mukaan sisäministeriön työryhmän esittämä kolmen poliisilaitoksen malli ei takaa asukkaiden ja turistien riittävää turvallisuutta.

Lapin lääninhallitus esittää, että Lappiin jäisi viisi pääpoliisilaitosta: Kemi, Rovaniemi, Kemijärvi, Ivalo ja Kittilä. Sisäministeriön työryhmä puolestaan ehdottaa, että Lappiin jäisi Kemin, Rovaniemen ja Sodankylän poliisilaitokset.

Lääninhallituksen mukaan työryhmän ehdotus johtaisi siihen, että poliisien työaikaa menisi pitkistä etäisyyksistä johtuen nykyistä enemmän paikasta toiseen liikkumiseen. Lisäksi Lapin väestö ikääntyy muun maan väestöä nopeammin ja suurin osa ikäihmistä asuu haja-asutusalueilla. Poliisin on lääninhallituksen mukaan pystyttävä vastaamaan ikääntyvän väestön turvallisuustarpeisiin.

Lapin läänissä on tällä hetkellä kymmenen kihlakuntaa.

Sisäministeriön työryhmä vähentäisi Suomen poliisilaitosten määrää. Työryhmä ehdottaa, että nykyiset 90 poliisilaitosta korvattaisiin 29 poliisilaitoksella. Uudistus tulisi voimaan vuoden 2009 alussa.

Sisäministeriö pyysi Lapin lääninhallitukselta lausuntoa kehittämistyöryhmän väliraporttiin. Kokonaisselvityksen on määrä valmistua vuoden loppuun mennessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.