Mainos

Poliisikomentaja: Kannan huolta syrjäytyvistä nuorista

Helsingin poliisipäällikkö, poliisikomentaja Jukka Riikonen pitää nuorten syrjäytymistä poliisin tämän hetken suurimpana haasteena. Riikonen kertoi kantansa tänään alkaneessa Euroopan kaupunkien poliisipäälliköiden konferenssissa.

- Tässä arkirealismissa kannan huolta syrjäytyvistä nuorista, ja siitä mitä tapahtuu, jos heitä ei kyetä ajoissa auttamaan, Riikonen sanoi painokkaasti.

Helsingissä syrjäytymisongelmaan on hiljattain tartuttu entistä hanakammin. Helsingin poliisi on saanut tuekseen psykiatrisen sairaanhoitajan, jonka tehtävänä on auttaa alle 18-vuotiaita, poliisin kanssa tekemisiin joutuneita rikoksentekijöitä tai uhreja. Asiakkaina on myös kokonaisia perheitä.

- Yleensä ongelmat kasautuvat samoihin perheisiin ja kyllä se niin on, että jos on kolmannen polven työttömyyttä kärsivä perheyhteisö, niin silloin sen nuorenkin mahdollisuudet integroitua tähän yhteiskuntaan ovat vähän vaikeammat, Riikonen kuvaa.

Viimeisen parin vuoden aikana nuorten tekemät rikokset ovat lisääntyneet. Poliisi kohtaakin päivittäin syrjäytyneitä tai syrjäytymässä olevia nuoria.

- Poliisi tietysti näkee sen kurjan puolen siinä ja sen takia me halutaan antaa oma asiantuntemuksemme niiden viranomaisten käyttöön, jotka on koulutettu ammatti-ihmisinä hoitamaan paremmin tätä ongelmaa.

Helsingin poliisin toimitiloissa on työskennellyt toistakymmentä vuotta myös sosiaalityöntekijöitä. Kansainvälisesti katsottuna yhteistyö Helsingin kaupungin kanssa on poikkeuksellista.

Riikonen antaakin kiitoksensa kaupungille, jonka kanssa se on käynyt taistoon nuorten syrjäytymistä vastaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.