Mainos

Poliisikomentaja: Esitutkinta alulle heti

Poliisikomentaja haluaa normalisoida huumepoliisin epäselvän tilanteen mahdollisimman pian. Hän toivoo, että huumerikosyksikön poliisimiehiä vastaan toimitettava esitutkinta aloitetaan viipymättä ja suoritetaan niin ripeästi kuin mahdollista.

Helsingin seitsemän huumepoliisin esitutkinta on aloitettava heti eikä pyhien jälkeen, vaatii Helsingin poliisipäällikkö, poliisikomentaja Jukka Riikonen.

Riikosen mielestä hidastelu on vahingollista niin itse poliisitoiminnalle kuin epäillyille poliiseille itselleen.

- Kun otetaan huomioon asian vakavuus ja epäiltyinä oleviin työntekijöihimme kohdistuneet paineet, on tärkeää, että asia saadaan pois päiväjärjestyksestä mahdollisimman pian. Nyt kun päätös esitutkinnan toimittamisesta on tehty, ei ole mitään syytä viivyttää tutkinnan aloittamista. Nopeaa ja tehokas toiminta on tärkeää koko poliisilaitokselle ja erityisesti epäilyjen kohteeksi joutuneille poliisimiehille, Riikonen toteaa.

Yksikön toiminta vaikeutunut

Riikonen muistuttaa, että esitutkinnan pitkittyminen vaikeuttaa myös pääkaupunkiseudun huumerikostorjuntaa.

- Kukaan ei voi kiistää sitä, etteikö Helsingin poliisilaitoksen huumerikosyksikkö ole tehnyt viime aikoina erinomaista tulosta. Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että huumerikosyksikön työrauha palautuu mahdollisimman pian ennalleen.

Riikosen mukaan Helsingin poliisilaitos tukee rikosepäilyjen kohteena olevia työntekijöitään siitä riippumatta, mikä on esitutkinnan lopputulos.

- Lopullisten johtopäätösten tekemisessä pitää malttaa ainakin siihen asti, kun asiaan on saatu syyttäjän tai tuomioistuimen ratkaisu. On muistettava, että nyt on kyse vasta aloittamattomasta esitutkinnasta.

Sen kuluessa saatava lisätieto on myös tärkeää, jotta poliisilaitos voi mitoittaa mahdolliset virkamiesoikeudelliset toimenpiteet oikein, Riikonen sanoo.

Valtionsyyttäjä Ari-Pekka Koivisto ilmoitti 10. joulukuuta päättäneensä toimittaa esitutkinnan asiassa, joka koskee Helsingin poliisilaitoksen huumerikosyksikön päällikköä, neljää yksikössä aiemmin ja nykyisin työskentelevää tutkinnanjohtajaa sekä kahta tutkijaa.

Päätöstä edelsi poliisin ylijohdon käynnistämä ja useita kuukausia kestänyt valtakunnallinen huumerikostutkintaa koskenut selvitys.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.