Mainos

Poliisikoira löysi Heinävedellä kadonneen vanhuksen

Poliisikoira ohjaajineen löysi varhain tänä aamuna vajaan vuorokauden kateissa olleen vanhuksen Heinävedellä. Vuonna 1931 syntynyt mies sairasti altzhaimerin tautia ja diabetesta ja hän oli löydätttäessä pahoin kylmettynyt.

Mies poistui kotoaan eilisaamuna tarkoituksenaan käydä katsomassa parin kilometrin päässä olevia hevosia. Vanhus ei kuitenkaan koskaan saapunut hevospaikkaan. Illalla miehen omaiset ja naapurivat etsivät vanhusta tuloksetta.

Poliisi hälytti tapahtumapaikalle henkilöetsintään koulutetun poliisikoiran ohjaajineen. Etsintöihin liittyivät myös toinen poliisikoira Varkaudesta sekä Savonlinnan koirapartio.

Etsintään hälytettiin myös Itä-Suomen lääkäri- ja pelastushelikopteri Ilmari sekä vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepa. Vapepa ei ehtinyt lähteä liikkeelle, kun poliisikoira löysi vanhuksen klo 4.25 hevospaikkaan menevän tien läheisyydestä maastosta.

Yöllä ilman lämpötila laski alueella viiteen asteeseen. Poliisin mukaan vanhus onnistuttiin löytämään ajoissa ja ennen kaikkea hengissä. Etsintä osoitti poliisin mukaan myös koulutetun poliisikoiran toimivuuden vaikeissa olosuhteissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.