Mainos

Poliisikin uskoo Suomen voittavan illan matsin

Pitkän linjan poliisiammattilainen on varma, että Suomi voittaa Vancouverin olympiakisoissa jääkiekko-ottelun Yhdysvaltoja vastaan tänä iltana. Näin ollen sama poliisi on myös varma, että minkäänlaisia järjestyshäiriöitä ei kaupunkien urheilupubien lähettyvillä esiinny. Jokuhan voisi ajatella, että häviön hetkellä tekee mieli esimerkiksi potkaista seinää, huutaa lujaa tai jopa käydä vieruskaverin kimppuun. Poliisi ei tähän usko.

- Yleiseen elämänkokemukseeni vedoten sanoisin, että Suomi voittaa, eikä mitään järjestyshäiriöitä tule, sanoo 35 vuotta poliisina työskennellyt ylikonstaapeli Kari Jokinen Helsingin poliisista.

Hänen mukaansa suomalaisten tunteet nousevat pinnalle vasta voiton hetkellä - häviö ei kaduilla näy tai kuulu. Siksipä Helsingin poliisikaan ei ole varautunut illan matsin mahdollisesti aiheuttamiin järjestyshäiriöihin lisäämällä miehitystä, tai aikomalla pyöriä suurten urheilupubien liepeillä puolen yön maissa, kun matsi loppuu.

- Täytyy kyllä sanoa, että ei millään tavalla olla varauduttu. Häviön jälkeenhän suomalainen on vaisu. Mennään kotiin tai jonnekin neljän seinän sisälle nuolemaan haavoja. Voiton hetkellä sitten tunteet nousevat pintaan, mutta se on semmoista hilpeää meininkiä, sanoo Jokinen.

Hän tietää mistä puhuu, sillä hän oli töissä myös vuonna 1995, kun Suomi voitti jääkiekon maailmanmestaruuden.

- Kaksikymmentä minuuttia matsin päättymisen jälkeen Helsingin keskusta oli aivan täynnä, aivan tukossa. Kaikki oli seis, ihmettelee Jokinen vieläkin voitonhuuman aiheuttamaa purkausta.

Pubit valmiina matsiin

Urheilupubeissa on myös valmistauduttu illan matsiin. Tampereen Höyry-pubista kerrotaan, että juomakaaviot on piirretty matsin lopputulosta ennakoiden: voiton hetkellä kaivetaan kuohuviinilaatikot - häviön hetkellä kossut.

- Illalla on tuplamiehitys ja ovella järjestysmies tarkistamassa, ettei sisälle tule alaikäisiä tai humalaisia. Yleensä tsekkaamme tiskillä nämä asiat, mutta tänä iltana ei ehdi, sanoo Höyry-pubin yrittäjä Hande Huhtinen.

Hän kertoo myös, että baarin ympärillä laitetaan kaikki 140 jakkaraa uuteen järjestykseen, jotta jokainen näkisi tv-ruudun.

Korsossa urheilubaariksi profiloitunut Steissi Pub varautuu myös illan matsiin - tosin hyvin maanläheisellä linjalla.

- Ei meillä ole lisähenkilökuntaa eikä oluttakaan koppakaupalla tilattu. Tavallista enemmän väkeä varmasti tulee, eli tupa täyteen, uskoo baarimestari Mika Tiainen.

Perusmeininki korsolaisessa urheilupubissa noudattaa seuraavanlaista kaavaa:

- Otetaan olutta ja katsotaan ottelua skriiniltä. Voitettiin tai hävittiin, ei sen kummempia tunteenpurkauksia ole odotettavissa. Meillä on täällä tänäänkin perussuomalaista meininkiä - tasaisen tappavaa, toteaa Mika Tiainen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.