Poliisijohto pitää huumetutkintaa kiusallisena

Poliisijohto pitää kiusallisena huumerikostutkintaan liittyviä virkarikosepäilyjä. Sisäministeriön poliisiylijohtaja Markku Salmisen mielestä on odotettava tutkimusten valmistumista, jotta tiedettäisiin, ovatko epäilykset aiheellisia.

Parikymmentä epäiltyä

Kahdessa eri jutussa on epäiltynä virkarikoksesta yhteensä parikymmentä poliisia. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Helsingin huumepoliisia koskeva rikosepäily koskee muun muassa tutkijoiden omavaltaisuutta.

Eilen julkisuuteen tullut uusi juttu liittyy sen sijaan valeosto- ja peitetoimintaan. Siinä epäiltynä on keskusrikospoliisin ja Vantaan rikospoliisin väkeä. Salminen ei ota kantaa siihen, onko esimerkiksi valeosto- ja peitetoimintaa koskeva lainsäädäntö riittävän selkeä.

-Kysymys on myös siitä, ovatko koulutus, valvonta tai ohjeet riittävät. Miten eri tulkintoja käsitellään poliisin sisäisessä kulttuurissa? Jään odottelemaan tutkimusten lopputuloksia ja teen sitten johtopäätökset, Salminen summaa.

Parhaillaan työryhmä setvii poliisin toimivaltuuksia koskevia lakeja. Huhtikuussa aloittanut oikeus- ja sisäministeriön työryhmä käy läpi myös valeostoa ja peitetoimintaa koskevat pykälät.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat