Mainos

Poliisijohto kuulee lääninpoliisineuvosta

Päätös lääninpoliisineuvos Seppo Pirisen, 54, virkasuhteen kohtalosta tehdään vasta sen jälkeen, kun ylin poliisijohto on kuullut häntä itseään kolaripäivän tapahtumista.

Menettelystä sovittiin maanantaina palaverissa, johon osallistui valtakunnallista ja Etelä-Suomen läänin poliisijohtoa.

Poliisiylijohtaja Reijo Naulapää tekee ratkaisunsa sen jälkeen, kun poliisin ylijohto on tavannut Pirisen 14. huhtikuuta.
-Hyvä hallintotapa ja oikeusturva edellyttävät, että ratkaisu tehdään mahdollisimman nopeasti, toteaa lääninpoliisineuvos Jukka Riikonen.
Pirisellä on sairaslomaa huhtikuun loppuun asti.

Ei aiempia rikkeitä

Lääninpoliisineuvos Riikonen luonnehtii alaistaan "raskaan sarjan poliisimieheksi".

Varatuomari Pirinen tuli Etelä-Suomen läänin poliisin kakkosmieheksi Hämeen läänin ykkösvakanssilta. Sitä ennen hän toimi Hollolan nimismiehenä.

Pirinen työskenteli poliisissa jo opiskeluaikanaan vuonna 1966 ja vakinaisesti vuodesta 1973. Hänellä oli onnettomuuteen asti rikkeetön palvelu.

Ei ennakkotapausta

Maanantaina neuvottelussa oli käytettävissä Lahden käräjäoikeuden viimeviikkoinen päätös, joka langetti Piriselle liikenteen vaarantamisesta sekä kahdesta kuoleman- ja kolmesta vamman tuottamuksesta puolen vuoden ehdollisen tuomion ja oheissakon. KäO:n mukaan lääninpoliisineuvos menetti autonsa hallinnan huomattavan ylinopeuden seurauksena.

Lääninpoliisineuvos Jukka Riikosen mukaan maanantaina selvitettiin lähinnä toimivaltasäännöksiä ja virkamieslain pykäliä. Toistaiseksi ei ole löytynyt ennakkotapausta, jossa poliisi olisi tuottamuksellisesti aiheuttanut vakavan kolarin raittiina vapaa-ajallaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.