Mainos

Poliisijohtaja Rantama: Sailailua ei tapahtunut

Poliisiylijohto ei ole missään vaiheessa yrittänyt vaieta rikosylitarkastaja Keijo Suuripäähän kohdistuneista rikosepäilyistä, toteaa poliisijohtaja Kari Rantama tiedotteessaan.

Eilisten TV-uutisten mukaan korkein poliisijohto oli toissa vuonna kolmen viikon ajan tietoinen Suuripäähän kohdistuneista rikosepäilyistä, mutta se ei pyynnöistä huolimatta määrännyt tutkinnanjohtajaa. TV-uutisten tietojen mukaan tutkinta lähti käyntiin vasta, kun Helsingin talousrikosyksikön päällikkö Jouko Salo vei asian suoraan valtakunnansyyttäjänvirastoon 7.7.1998.

Keijo Suuripaa

Virasto määräsi samana päivänä tutkinnanjohtajaksi kihlakunnansyyttäjä Helinä Lehtisen. Salo kanteli viime helmikuussa valtakunnansyyttäjänvirastoon poliisiylijohdon menettelystä. Kantelu on valtionsyyttäjä Jarmo Rautakosken selvitettävänä. Rantama kummeksuu Salon väitteitä ja vaatii, että juttu selvitetään perin pohjin. Rantaman mukaan Salo kertoi hänelle 15.6.98, että tulli tutkii poliisirallissa mukana olleeseen autoon liittyviä epäselvyyksiä.

Rantama otti yhteyttä tullin tutkinnanjohtajaan ja kysyi, epäiltiinkö poliisin ylijohtoon kuuluvaa henkilöä rikoksesta. Tutkinnanjohtaja kertoi epäiltyjen olevan siviilejä. Rantaman muistikuvan mukaan Salo otti häneen uudelleen yhteyttä ja vihjasi, että tutkinnanjohtajaa yritettiin painostaa. Tutkinnanjohtaja kuitenkin kiisti tämän, kun Rantama tiedusteli asiaa.

Heinäkuun seitsemäntenä päivänä Rantama kutsuttiin valtakunnansyyttäjänvirastoon. Siellä hän kuuli ensimmäisen kerran, että Suuripäätä epäillään lahjomarikoksesta. Rantaman mukaan Salo ei ennen 7.7.98 esittänyt sellaista näyttöä lahjomaepäilystä eikä vaatimuksia, jotka olisivat edellyttäneet poliisiylijohdon toimia. Rantaman käsityksen mukaan Salo oli omatoimisesti selvitellyt ralliasiaa ja löytänyt tietoja, joita hän ei kuitenkaan toimittanut koskaan poliisin ylijohtoon, vaan suoraan valtakunnansyyttäjänvirastoon.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.