Poliisijohtaja: "Poliisijohdon tilanne vakaa"

Poliisijohtaja Jorma Toivasen mukaan poliisijohdon tilanne on vakaa.

Kysymys on noussut esille poliisibarometrin tiedotustilaisuudessa Helsingissä. Sisäministeriö oli aiemmin ilmoittanut, että barometristä on kertomassa poliisiylijohtaja Markku Salminen, mutta Salminen ei kuitenkaan paikalle ilmaantunut.

Maanantaina tuli tietoon, että Salminen jää sairauden takia eläkkeelle ja tiistaina Länsi-Uudenmaan syyttäjä päätti aloittaa poliisiylijohtajan virka-auton käytöstä rikostutkinnan.

"En osaa sanoa"

Sisäministeri Anne Holmlundilta kysyttiin tiedotustilaisuudessa miksi Salminen ei ole paikalla.

- En osaa sanoa miksi hän ei ole paikalla, ministeri vastasi.

- En osaa sanoa, poliisijohtaja Toivanen lisäsi. - Hän on estynyt saapumasta tähän tilaisuuteen. Muuta en osaa sanoa.

Kummallakaan ei ollut tietoa miksi Salminen oli peruuttanut osallistumisena.

"Tilanne vakaa"

- Poliisijohdon tilanne on aivan vakaa. Meillä on toimiva johtojärjestelmä. Se toimii kyllä kaikissa tilanteissa. Jos joku henkilö on joskus estynyt, niin hänellä on ohjesäännön mukaan sijainen, joka astuu remmiin. Ja tässä tapauksessa se olen minä, Toivanen selvitti.

Sisäministeriössä ei ole vielä tehty päätöstä, koska uuden poliisijohtajan haku aloitetaan. Tähän vaikuttaa myös se, että ministeriössä suunnitellaan sisäministeriön poliisiosaston jakamista kahteen. Ministeriön alaisuuteen perustettaisiin uusi poliisivirasto.

Ministeriössä oli keskusteltu lyhyesti Salmisen virastapidättämisestä rikostutkinnan ajaksi, mutta siihen ei nähty tarvetta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat