Mainos

Poliisijohtaja Lardot: Myllylä-tapaus kertoo poliisin omavalvonnasta

19:07

Poliisijohtaja Robin Lardot ei pidä tarpeellisena, että poliisin tietojärjestelmien käytön valvonta siirrettäisiin kokonaan pois poliisilta.

Tätä on ehdottanut muun muassa informaatio-oikeuden professori Tomi Voutilainen. Voutilaisen mukaan julki tulleet urkintatapaukset syövät pahasti poliisin uskottavuutta.

Poliisijohtaja Lardot on kuitenkin vakuuttunut, että poliisin omavalvonta toimii. Hän korostaa, että esimerkiksi hiihtäjä Mika Myllylää koskevissa urkintajutussa poliisi itse kaivoi esiin tapaukset.

– Olemme panostaneet kovasti valvontaan ja kuten tämäkin tapaus osoitti, me pystymme itse kaivamaan esille väärinkäytökset, sanoo Lardot.

– Lisäksi on ihan hyvä, että on muitakin viranomaisia, jotka valvovat meidän rekistereitämme ja sitä, että meidän oma laillisuusvalvontamme toimii tässä asiassa.

Lardot torjuu väitteen, jonka mukaan poliisilaitoksissa ei tunnettaisi lainsäädäntöä rekisteritietojen katselusta.

– Tähän on panostettu sekä koulutuksessa että ohjeistuksen kautta koko ajan. Tällä hetkellä käytäntö on se, että jokainen yksikkö käy läpi kaksi kertaa vuodessa sen, miten näitä rekistereitä käytetään.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja