Poliisijohtaja Lardot: Myllylä-tapaus kertoo poliisin omavalvonnasta

Poliisijohtaja Robin Lardot ei pidä tarpeellisena, että poliisin tietojärjestelmien käytön valvonta siirrettäisiin kokonaan pois poliisilta.

Tätä on ehdottanut muun muassa informaatio-oikeuden professori Tomi Voutilainen. Voutilaisen mukaan julki tulleet urkintatapaukset syövät pahasti poliisin uskottavuutta.

Poliisijohtaja Lardot on kuitenkin vakuuttunut, että poliisin omavalvonta toimii. Hän korostaa, että esimerkiksi hiihtäjä Mika Myllylää koskevissa urkintajutussa poliisi itse kaivoi esiin tapaukset.

– Olemme panostaneet kovasti valvontaan ja kuten tämäkin tapaus osoitti, me pystymme itse kaivamaan esille väärinkäytökset, sanoo Lardot.

– Lisäksi on ihan hyvä, että on muitakin viranomaisia, jotka valvovat meidän rekistereitämme ja sitä, että meidän oma laillisuusvalvontamme toimii tässä asiassa.

Lardot torjuu väitteen, jonka mukaan poliisilaitoksissa ei tunnettaisi lainsäädäntöä rekisteritietojen katselusta.

– Tähän on panostettu sekä koulutuksessa että ohjeistuksen kautta koko ajan. Tällä hetkellä käytäntö on se, että jokainen yksikkö käy läpi kaksi kertaa vuodessa sen, miten näitä rekistereitä käytetään.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat