Mainos

Poliisi: Tavallinen hevonen olisi paennut Tampereelta kiitolaukkaa

Helsingin poliisin mukaan poliisihevoset ovat hyvin koulutettuja ja niitä opetetaan viikoittain toimimaan vaikeissa tilanteissa.

– Osallistumme jatkuvasti tilaisuuksiin, joissa on paljon väkeä. Järjestämme myös mielenosoitusharjoituksia Santahaminassa. Siellä ammutaan starttipistoolilla ja räjäytetään hätäraketteja, on lippusiimaa ja savua, kertoo komisario Dennis Pasterstein Helsingin poliisista.

Säännöllinen harjoittelu totuttaa hevoset Tampereen kaltaisiin mielenosoitustilanteisiin.

– Kyllä niistä kehittyy kylmähermoisia hevosia. Jos tavallisen hevosen veisi Tampereen kaltaisiin olosuhteisiin, se ottaisi kiitolaukkaa ja poistuisi äkkiä paikalta, arvelee Pasterstein.

Tällä hetkellä ratsupoliisilla on 7 hevosta ja keväällä aiotaan hankkia yksi lisää.

Hyvän poliisihevosen löytäminen työlästä

– Hyvän poliisihevosen löytäminen on pitkän työn tulos. Hevosia kokeillaan monissa erilaisissa tilanteissa ja olosuhteissa. Lisäksi on tarkat lääkärintarkastukset. Läheskään kaikkia tarjokkaita ei hyväksytä, toteaa Pasterstein.

Hevoset saivat Tampereella monenlaisia vammoja, kun niitä esimerkiksi lyötiin mailoilla. Myös osa ratsupoliiseista loukkaantui lievästi.

– Jalkavammoja ja ruhjeita tuli, mutta kaikki kyllä toipuvat tästä. Yksi ratsupoliisi on edelleen sairaslomalla, sanoo Dennis Pasterstein.

Jokaisella ratsupoliisilla on oma nimikkohevonen. Poliisi ja ratsu muodostavat työparin, jonka täytyy luottaa toisiinsa. Tampereen kokemukset eivät Pastersteinin mielestä anna aihetta muuttaa poliisiratsujen koulutusta.

– Hyvin meni ja tehtävä suoritettiin. Keräämme kyllä paperille kokemukset ja keskustelemme tapahtumista, mutta en usko, että on tarvetta muuttaa koulutusta tai muuta toimintaa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.