Mainos

Poliisihallitus valmis järeisiin toimiin Jokereiden Bettson-yhteistyössä

Poliisihallitus odottaa jääkiekkojoukkue Jokereilta selvitystä yhteistyöstä peliyhtiö Betssonin kanssa.

Poliisihallituksen arpajaishallinto on pyytänyt Jokereilta selvitystä yhteistyöstä ja halunnut saada tietoonsa muun muassa yhteistyösopimuksen. Arpajaishalliton haluaa selvittää, rikkooko yhteistyö arpajaislakia.

–Jokerit ei ole vastannut selvityspyyntöön mitään, kertoo poliisihallituksen arpajaishallintopäällikkö Jouni Laiho.

Selvityspyynnön määräpäivä oli 4.7. Laihon mukaan arpajaishallinto ei jätä asiaa tähän, vaan seuraa, miten Jokerien ja Bettsonin yhteistyö näyttäytyy pelien alkaessa.

Laiho painottaa, ettei arpajaishallinnolla ole tietoa sopimuksen sisällöstä. Koska yhteistyön on kerrottu olevan mittavaa, pitää Laiho mahdollisena, että Bettson voi olla esillä muutenkin kuin pelipaidoissa.

–Markkinointiyhteistyö ei välttämättä rajoitu vain peleihin. Esimerkiksi on huhuttu, että Hartwall Areena saisi uuden nimen.

Arpajaishallinnon mukaan yhteistyössä on jo ollut viitteitä lain rikkomisesta.

– Peliyhteistyöstä kertoneen tiedotustilaisuuden jälkeen tekemällämme selvityspyynnöllä ilmoitimme, miten Suomen lakia on tulkittava. Meidän näkökulmastamme jo pelkkä tiedotustilaisuus oli ulkomaisen rahapelimarkkinoinnin laitonta esittämistä, sillä yhtiön tunnukset olivat näkyvästi esillä. 

Arpajaishallinto aikoo vaatia selvitystä vaikka järeimmin keinoin.

– Meillä keinoja. Asiasta voidaan esimerkiksi käynnistää esitutkinta, jos mikään muu auta. 

Poliisihallitus muistutti tänään, etteivät ulkomaiset rahapeliyhtiöt saa tarjota rahapelejä Suomen alueella oleskelevien pelattaviksi. Lisäksi pelitoiminnan mainonta ja markkinointi ovat kiellettyjä.

Jokerit on kertonut, että peliyhteistyö näkyisi vain vieraspeleissä. Laihon mukaan on selvää, että jos pelipaidoissa peliyhtiön nimi on kirjoitettu latinalaisilla kirjaimilla ja vierasotteluista välitetään Suomeen kuvaa, tilanne rikkoo lainsäädäntöä. Laiho arvioi, ettei tilanne muutu, vaikka peliyhtiön nimi olisi kirjoitettu kyrillisillä kirjaimilla.

Laihon mukaan EU-tasolla ollaan kiristämässä rahapelimainontaan liittyvää lainsäädäntöä. Laiho ei osaa sanoa, mahdollistaako Venäjän lainsäädäntö ulkomaisten rahapelien markkinointia.

Myös opetus-ja kulttuuriministeriö selvittävät Jokereiden ja Bettsonin yhteistyötä.

  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.