Mainos

Poliisihallitus: Supossa ei kiusaamista - väitteiden taustalla väärinkäsityksiä

Poliisihallitus ei ole havainnut suojelupoliisissa kiusaamista tai muuta epäasiallista toimintaa. Suojelupoliisin työilmapiirissä ei ole myöskään havaittu vakavia ongelmia.

Epäilyjen mukaan suojelupoliisin johto olisi kohdellut osastopäällikkö Paavo Seliniä epäasiallisesti viime syksynä. Poliisihallituksen mukaan suojelupoliisin Seliniin kohdistamat toimet olivat kuitenkin perusteltuja turvaamistoimia.

Osastopäällikkö Selin palaa kenttävalvontayksikön päälliköksi maanantaina.

- Selinin pätevyyttä kenttävalvonnan yksikön päällikön tehtäviin ei ole asetettu kyseenalaiseksi. Yhteisen keskustelutilaisuuden pohjalta on luotu edellytykset hänen jatkamiselleen tehtävässä, poliisiylijohtaja Mikko Paatero sanoo poliisihallituksen tiedotteessa.

Mikko Paateron mukaan vastaavanlaisia toimia on kohdistettu myös muihin virkamiehiin tilanteissa, joissa turvaamistoimia on tarvittu.

"Supon johdon toimet perusteltuja"

Osastopäällikkö Selin jäi sairauslomalle syksyllä Nelosen uutisten julkaistua vuodelta 2005 peräisin olevan äänitteen, jolla suojelupoliisin silloinen päällikkö läksyttää kovin sanoin Seliniä tämän Nato-lausunnoista. Supo alkoi viime syksynä tutkia, keneltä äänite oli vuotanut julkisuuteen.

Marraskuussa Selin syytti Nelosen uutisissa suojelupoliisin johtoa kiusaamisesta. Selinin mukaan häneltä oli sairausloman aikana viety työpaikan kulkuluvat, työsähköposti on suljettu ja hänelle on ilmoitettu työhuoneen siirrosta.

Paateron mukaan suojelupoliisin osastopäällikköön aikanaan kohdistetut turvaamistoimet olivat perusteltuja. Ne olisi pitänyt kuitenkin mahdollisimman pian vahvistaa myös kirjallisesti. Suojelupoliisin johdon menettely oli puutteellista tältä osin. Menettely ei johtunut kiusaamisesta.

Suuri osa kiusaamisväitteistä johtuu myös väärinkäsityksistä: poliisihallituksen selvityksen mukaan ne johtuivat puutteellisesta keskusteluyhteydestä suojelupoliisin johdon ja Paavo Selinin välillä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.