Mainos

Poliisihallinnon säästöt heikentäneet turvallisuutta

-Seurauksista kantaa vastuun poliittinen päättäjä, Kerälä sanoi lauantaina Joensuussa pidetyssä Pohjois-Karjalan Poliisiyhdistyksen 75-vuotisjuhlassa.

Kerälän mukaan säästöjen vuoksi katuturvallisuusindeksi on pudonnut vuodesta 1993 yli 20 prosentilla ja poliisien hälytysnopeus pidentynyt lähes puolella. Lisäksi suuri osa rikosilmoituksista siirtyy tutkimatta mappeihin resurssipulan vuoksi.

Resurssien heikkeneminen on aiheuttanut poliisille työuupumusta, mikä näkyy lisääntyvänä työkyvyttömyytenä. Kerälän mukaan viime vuonna eläkkeelle siirtyneistä poliiseista neljännes jäi ennenaikaiselle työkyvyttömyyseläkkeelle.

-Tässä tilanteessa on viimeinkin aika sanoa, että nyt riittää. Tunnollisen jäsenkuntamme on uskallettava luopua itsensä loppuunpolttamisesta. Tehkäämme työvuoromme tunnollisesti kuten ennenkin. Tekemättä jääneistä töistä vastuun kantakoon poliittinen päättäjä. Meidän ei tarvitse alentua työmarkkinoiden kulutustavaraksi, Kerälä sanoi.

Myös Itä-Suomen maaherra Pirjo Ala-Kapee kiinnitti huomiota poliisien resurssipulaan onnitellessaan juhlivaa yhdistystä valtiovallan puolesta. Rahapulan vuoksi Itä-Suomen läänissä on täyttämättä 50 poliisin virkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.