Mainos

Poliisien uhkailu yleistymässä

Poliiseihin kohdistuneet uhkaukset ovat viime vuosina lisääntyneet. Viime vuonna yli 500 poliisia oli uhattu töissä.

Kun poliiseilta kysyttiin tutkimuksessa onko sinua uhattu virkatoimiesi vuoksi, 555 poliisia vastasi kyllä. Runsaat kaksisataa tapauksista luokiteltiin vakavammaksi uhkaukseksi.
451 poliisi kertoi, että häirintä kohdistui myös kotiin. Poliisit olivat saaneet muun muassa tappouhkauksia, erään vaimo oli uhattu raiskata, talo oli uhattu polttaa, seiniä töhritty, postimyynnistä oli tilattu tavaraa, autoja rikottu ja lapsia oli uhattu vahingoittaa.

Poliisit ovat joutuneet muuttamaan kotipuhelinumeroitaan salaiseksi, perheen lapsille on annettu toimintaohjeita. Erään poliisin vaimo oli opetellut ampumaan. Yhdessä tapauksessa perhe oli lähetetty evakkoon.
63 poliisia kertoi, että rikolliset olivat keränneet hänestä henkilötietoja. Tietojen hankkiminen ei rajoittunut vaan poliisiin, vaan joissain tapauksissa rosvot olivat selvittäneet lasten lukumäärän, nimet ja jopa harrastukset.

Selvitettyjen tapausten perusteella uhkaaja on useimmiten mies, ammattirikollinen ja hänellä on väkivalta ja huumetausta. Useimmiten kyse on suomalaisesta, vaikka uhkaajien joukossa oli myös ulkomaalaisia: venäläisiä, virolaisia, vietnamilainen, hollantilainen ja turkkilainen.
Luvut ovat vielä kaiken lisäksi kasvavia. Tuhat kyselyyn vastanneista poliiseista uskoi, että häntä uhataan luultavasti, todennäköisesti tai hyvin todennäköisesti kahden seuraavan vuoden aikana.
Nyt uhkailujen kohteiksi joutuneiden poliisien perheille kaavaillaan jo turvakoteja.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.