Mainos

Poliisien Smash Asem -syytteet nurin

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt kahden lahtelaispoliisin pahoinpitelysyytteet. Syyttäjän mukaan poliisit olisivat pamputtaneet kiinniotettua miestä Töölön kisahallin putkan edustalla Smash Asem -mielenosoituksen jälkeen.

Nuori mies oli riehunut humalassa Kiasman nurkilla ja potkinut polkupyörää 9. syyskuuta 2006 kello 23 aikaan. Lähistöllä oli ollut runsaasti mielenosoitukseen komennettuja poliiseja. Kolme lahtelaista poliisia oli ottanut miehen kiinni kaatamalla hänet maahan. Sen jälkeen mies kuljetettiin Kisahallin putkaan.

Uhrin kertoman mukaan poliisit olivat pamputtaneet häntä putkan edustalla. Miehen mukaan syynä oli ollut hänen räävitön kielenkäyttönsä. Miehellä oli mustelmia eri puolella kehoaan.

Viime viikolla pidetyssä oikeudenkäynnissä kaksi poliisimiestä kiisti jyrkästi syyllistyneensä pahoinpitelyyn.

Oikeus uskoi poliiseja

Käräjäoikeus totesi, että mies oli kertonut käsityksensä asiasta vilpittömästi ja hänen vammansa ovat todelliset. Miehen kertomus kuitenkin vaihteli esitutkinnassa ja oikeudessa. Oikeuden mukaan miehen havainto- ja käsityskyky ei ollut tapahtuma-aikana vahvan humalatilan takia normaalilla tasolla.

Oikeus totesi, että miestä kuljettaneet poliisit olivat olleet hänen kanssaan tekemisissä vain lyhyen ajan ja tuolloin miehen kädet olivat nippusiteillä sidottuina. Voimakeinojen käyttöön ei ollut tarvetta. Käräjäoikeuden mielestä ei ollut uskottavaa, että nuorempi poliiseista olisi demonstraatiomielessä lyönyt miestä pampulla.

Oikeus uskoi, että putkan vastaanotossa olisi nähty tapahtumat valvontakamerasta, jos pahoinpitely olisi tapahtunut. Oikeus huomautti myös, ettei mies ollut maininnut mitään pahoinpitelystä kun hänet kirjattiin putkaan

Oikeuden mukaan miehen vammat ovat voineet syntyä kiinniottotilanteessa Kiasmalla tai polkupyörän potkimisesta. Vammat ovat voineet syntyä myös aiemmin illalla.

Oikeus hylkäsi myös miehen 3000 euron korvausvaatimuksen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.