Mainos

Poliisien kielitaitovaatimuksia helpotetaan

Uuden kielilain voimaantulon jälkeen poliisien saaminen virkaan on ollut vaikeaa eräillä paikkakunnilla.

Poliisien kielitaitovaatimuksia aiotaan helpottaa ja selventää. Uuden kielilain vaatimuksia on määrä muokata niin, että ennen lain voimaantuloa nimitettyjen poliisien ja vartijoiden ei tarvitsisi osoittaa kielitaitoaan, jos he hakevat vaihtoa samanlaiseen virkaan, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Sisäministeri Kari Rajamäen (sd.) mukaan ammattitaitoisten poliisien saaminen virkaan on ollut viime vapun jälkeen eräillä paikkakunnilla vaikeaa.

Nyt kielilakia on tulkittu niin, että kielitutkinto suomesta ja ruotsista on pakollinen, jos virkaan aiotaan nimittää.

Oikeusministeri Johannes Koskinen (sd.) käsittelee kielilain tulkinnan selventämistä tänään.

Folktinget: Poliisien riittävä kielitaito varmistettava

Folktinget eli Suomenruotsalaiset kansankäräjät toteaa kannanotossaan, että poliisikoulun on huolehdittava poliisiasetuksen edellyttämästä ruotsin kielen taidosta.

Folktinget painottaa, että poliisikoulun opetussuunnitelmaan on varattava riittävästi voimavaroja ruotsin kielen opetukseen. Folktinget korostaa koulun johdon vastuuta asiassa ja sitä, että kielilain mukaan viranomaisen on varmistettava riittävä kielitaito poliisin tehtävien hoitamisessa.

Folktinget on kuitenkin sitä mieltä, että jos yksikielisessä poliisipiirissä jo työskentelevä poliisi hakee toiseen yksikieliseen piiriin, häneltä ei voida vaatia kielikokeen suorittamista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.