Mainos

Poliisiautot uusiksi

Poliisin mustat maijat uusitaan lähivuosina.

Poliisi uusii autokalustoaan. Seuraavien kolmen vuoden aikana kaikki poliisin mustat maijat korvataan uusilla sitä mukaa kun niiden ajokilometrit tulevat täyteen. Kuopion poliisilaitoksella on päästy kokeilemaan neljäntenä valmistunutta ajoneuvoa.

Saksasta tuodut Volkswagenin pakettiautorungot varustellaan Iisalmessa Profile Vehiclesin tehtaalla. Ensimmäiset uudet maijat ovat jo käytössä ja lähivuosina poliisi vaihtaa kaikki noin 230 autoaan.

Automestari Pasi Matikainen Kuopion poliisista kertoo, että tavoitteena on ajaa yhdellä autolla 360 000 kilometriä. Tämä tarkoittaa, että auto on matkansa päässä 3-4 vuodessa.

Kuopion poliisissa varustaudutaan myös sakonkirjoitukseen tietotekniikkaa apuna käyttäen. Sen jälkeen sakko myös tulostuu koneelta.

Takaoven ikkunoissa on kalterit, eikä legendaarisia ajon aikana karkaamisia uskota enää sattuvan; takaoven useat lukitussalvat estävät ne.

Uuden mustan maijan varsinainen hienous on kuitenkin tietokonepohjainen hallintajärjestelmä erilaisille valoille ja hälytysäänelle. Sillä on oma akku, joten auto starttaa vaikka hälytysvaloja käytettäisiin pitkään esimerkiksi kolaripaikalla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.