Mainos

Poliisiautoa kaataneet pääsivät vapaaksi

Pitkäperjantain vastaisena yönä poliisiauton kaatoa yrittäneet miehet on päästetty vapaaksi kuulustelujen jälkeen. Helsingin poliisin mukaan miehiä ei aiota esittää vangittavaksi, mutta jutun tutkinta jatkuu edelleen Pasilan poliisipiirissä.

Komisario Jussi Huhtela arvelee, että jutun tutkimukset vievät vielä viikkoja. Seuraavaksi pyritään löytämään muut tapahtumaan osallistuneet ja kuulemaan heitä.

Kymmenkunta naamioitunutta miestä ympäröi poliisipartion auton ja yritti kaataa sen pitkäperjantain vastaisena yönä kahden maissa Kannelmäen ostoskeskuksessa.

Kaatoyritys oli poliisin mukaan päihtyneen miesjoukon suunnittelematon päähänpisto. Vielä perjantaina poliisi aprikoi, että auton kaatoa olisi ehkä jollain lailla suunniteltu etukäteen.

Kaksi 1980-luvulla syntynyttä miestä on ollut tähän saakka pidätettynä, ja heitä on epäilty muun muassa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Sekä pidätettynä olleet miehet että heidän porukassaan olleet olivat pääosin kannelmäkeläisiä. Tapahtumayönä ainakin yhdellä heistä oli päässään Scream-elokuvasta tuttu naamio. Muut olivat peittäneet kasvonsa lähinnä omilla vaatteillaan.

Poliisit pääsivät pois autosta käyttämällä paprikasumutetta. Ulos päästyään he kutsuivat paikalle apuvoimia, ja lopulta tilannetta oli selvittämässä useita poliisipartioita.

Pidätettynä olleet miehet ovat poliisin mukaan syyllistyneet aiemmin lähinnä yksittäisiin pahoinpitelyihin ja vahingontekoihin, jotka on enimmäkseen tehty päihdehuuruissa.

Tuomio virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta on vähintään neljä kuukautta ja enintään neljä vuotta vankeutta. Lievemmästä muodosta, virkamiehen vastustamisesta, voi selvitä sakoilla tai enintään puolen vuoden vankeudella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.