Mainos

Poliisiammattikorkeakoulussa opiskeleva mies sai kirjallisen varoituksen "seksuaalissävytteisestä ja yliflirttailevasta käytöksestä" – ilmoittajat eivät tee rikosilmoitusta

Poliisiammattikorkeakoulu on antanut kirjallisen varoituksen miesopiskelijalleen. Miesopiskelija käyttäytyi ammattikorkeakoulun mukaan seksuaaliväritteisellä tavalla naisopiskelijoita kohtaan.

Häiritsevästä ja ahdistavasta käytöksestä kertoi kuusi naisopiskelijaa. Opiskelijat ovat ilmoittaneet, etteivät tee rikosilmoitusta.

Naisopiskelijat kokivat käyttäytymisen seksuaalissävytteiseksi ja yliflirttailevaksi, mikä ilmeni naisten mukaan tarpeettomana halailuna ja kosketteluna.

Ammattikorkeakoulun kirjallinen varoitus tuli sopimattomasta käytöksestä, joka on omiaan vaarantamaan luottamuksen poliisille kuuluvien tehtävien asianmukaiseen hoitoon.

Lähetti seksuaalissävytteisiä viestejä

Ammattikorkeakoulun mukaan alun perin elokuussa 2019 oppilaitokselle ilmoitettiin, että miesopiskelija oli käyttäytynyt vapaa-aikana linja-autossa sopimattomasti erästä naisopiskelijaa kohtaan.

Asian selvittelyn yhteydessä ilmeni muita tapauksia. Kuusi naisopiskelijaa kertoi, että elokuussa 2019 miesopiskelijan käytös muuttui aikaisemmasta kohteliaasta häiritseväksi ja ahdistavaksi. Osa kuultavista kertoi saaneensa seksuaalissävytteisiksi koettuja viestejä ja kuvan puhelimella. Osa kuultavista kertoi häiritsevän käyttäytymisen jatkuneen, vaikka he ovat selkeästi kieltäneet miesopiskelijaa.

Käytös todettiin seksuaaliväritteiseksi

Miesopiskelija myönsi kuulemisissa käyttäytymisensä muuttuneen, mutta kielsi käytöksensä olleen tarkoituksellisesti seksuaalissävytteistä.

Ammattikorkeakoulu kertoo kirjallisessa varoituksessa, että naisopiskelijoiden kertomuksilla on näytetty toteen, että miesopiskelija käyttäytyi naisopiskelijoita kohtaan tavalla, joka oli seksuaaliväritteistä. Käsitystä tukivat miehen lähettämät tekstiviestit sekä itsestään lähettämä valokuva, jossa hän oli yläruumis paljaana.

Uutista päivitetty 18.11.2019 kello 15:23. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja