Mainos

Poliisia pyydettiin olemaan ”vähemmän homo” – Saa nyt 18 miljoonan euron korvaukset syrjinnästä

Yhdysvaltalainen poliisi Keith Wildhaber on voittanut syrjintäjutun St Louisin poliisilaitosta vastaan Missourin osavaltiossa. Miestä oli kehotettu olemaan töissä "vähemmän homo". 

Wildhaber sai lähes 20 miljoonan dollarin, eli noin 18 miljoonan euron vahingonkorvaukset sen jälkeen, kun hänelle kerrottiin, että jos hän haluaa ylennyksen, hänen tulisi olla "vähemmän homo".

Wildhaber nosti oikeusjutun työnantajaansa vastaan vuonna 2017 sen jälkeen, kun hänet oli sivuutettu ylennyksiä jaettaessa 23 kertaa. Tapauksesta on uutisoinut muun muassa The Guardian.

"Halusimme lähettää viestin"

Valamiehistö määräsi Wildhaberin työnantajan maksamaan poliisimiehelle korvauksia yhteensä 20 miljoonaa dollaria, eli noin 18 miljoonaa euroa.

– Halusimme lähettää viestin, valamiehistön puheenjohtaja kertoi toimittajille The Guardianin mukaan.

St Louisin piirikunnan päällikkö Sam Page on kertonut Twitterissä julkaisemassa lausunnossa nimittävänsä uusia jäseniä alueen poliisijohtoon.

– Poliisiosastomme on oltava paikka, jossa kaikkia yhteisön jäseniä ja virkamiehiä kunnioitetaan ja kohdellaan arvokkaasti. Laitoksen työllisyyspäätökset on tehtävä ansioiden ja sen perusteella, kuka on paras työhön, Page sanoi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja