Mainos

Poliisia päin ampunut sytytti tulipalon sellissään - kuulustelut lykkääntyivät

Keskusrikospoliisi ei ole vielä päässyt kuulemaan miestä, jonka epäilleen ampuneen toissayönä poliisia kohti. Asiasta kertoi ensin Ilta-Sanomat.

Kuulustelut lykkääntyivät eilen iltapäivällä, kun mies sytytti sellinsä vuodevaatteet palamaan. Tutkinnanjohtaja Mika Ihaksisen mukaan mies tai kukaan muukaan ei vahingoittunut palossa, mutta epäilty piti käyttää lääkärissä.

– Pidätetyillä on oikeus polttaa tupakkaa ja näin ollen saada tulitikut, Ihaksinen sanoo.

Miehen epäillään ampuneen poliiseja kohti takaa-ajon aikana ja sen jälkeen maanantain ja tiistain välisenä yönä. Poliisin mukaan mies oli ensin ajanut anastetun ajoneuvoyhdistelmänsä ojaan nelostiellä Keravan kohdalla ja ryöstänyt sitten apuun tulleen auton aseella uhaten.

Poliisi sai lopulta miehen kiinni Orimattilassa Levannon kohdalla, jossa mies oli Ihaksisen mukaan ampunut varmuudella poliisiautoa kohti. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut tilanteessa.

Ihaksisen mukaan tutkinta etenee hyvää vauhtia, ja epäiltyä yritetään kuulustella tänään. Miestä epäillään muun muassa murhan yrityksestä tai niiden yrityksistä ja törkeästä ryöstöstä.

– Murhan yritysten lukumäärä selviää, kun tiedetään tarkkaan, mihin laukaukset on kohdistettu. Minkä verran niitä on kohdistettu ilmaan ja minkä verran poliiseihin, Ihaksinen sanoo.

Epäillyn käytössä ollut 9-millinen käsiase oli laittomasti käytössä.

– Miehellä on rikollista taustaa. Aikaisemmin on ollut useita ilmoituksia tutkinnassa, lähinnä väkivalta- ja huumausainerikoksia, Ihaksinen sanoi eilen MTV Uutisille.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.