Mainos

Poliisia paennut 18-vuotias törmäsi rekan keulaan

Myöhään tiistai-iltana Kanta-Hämeessä Jokioisilla liikenneonnettomuudessa kuollut nuori mies oli ajamassa tapahtumahetkellä poliisipartiota pakoon, kertoo Kanta-Hämeen poliisi.

Poliisipartio oli päättänyt kello 22.27 tarkastaa Jokioisilla sitä vastaan tulleen ajoneuvon. 18-vuotiaan ajama vuosimallin 1990:n Madza 626 oli kuitenkin kiihdyttänyt vauhtia eikä ollut reagoinut poliisiautosta annettuihin pysäytysmerkkeihin. Tilanne kehkeytyi takaa-ajoksi, missä poliisi oli käyttänyt hälytysajossa käytettäviä ääni- ja valomerkkejä.

Pakeneva ajoneuvo oli siirtynyt valtatie 2:lle, jossa takaa-ajotilanne oli jatkunut. - Ohitustilanteita oli ennen onnettomuutta useita, kertoo apulaispoliisipäällikkö Mika Heikkonen. Vauhtia oli ollut enimmillään noin 150 km/h.

Henkilöauto oli siirtynyt vastaantulevien kaistalle ohitustilanteessa ja samaan aikaan oli vastaan tullut raskas ajoneuvoyhdistelmä. Pakeneva auto oli törmännyt vastaan tulleen kuorma-auton nokkaan sillä seurauksella, että henkilöauton kuljettaja sai ilmeisesti välittömästi surmansa.

18-vuotiaalla ei ollut mitään rikollista taustaa. Auto oli hänen omansa.

Asian tutkinta siirtyy Kanta-Hämeen poliisilta Päijät-Hämeen poliisille. Poliisirikostutkintaan ei jutussa ole syyttäjän mielestä aihetta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.