Mainos

Poliisi ymmällään: Keitä vangitut huumerosvot oikein ovat?

Helsingin rikospoliisi tutkii Subutex-lääkkeiden ja ekstaasin salakuljetusjuttua.

Juttu on huumerikosyksiköllekin harvinaisen iso: epäiltyjä on kaikkiaan ollut kiinniotettuna 30, joista 25 on ulkomaalaisia.

Näiden epäiltyjen kanssa poliisilla on ongelma. Tutkintavankeina on tällä hetkellä kuusi henkilöä, joiden todellisesta henkilöllisyydestä poliisilla ei ole aavistustakaan.

– Nämä tyypit ovat käyttäneet kymmeniä eri henkilöllisyyksiä, sanoo Helsingin rikospoliisin paljastavan tutkinnan päällikkö Jari Aarnio. Yksi henkilöistä on poliisin selvitysten mukaan käyttänyt Euroopassa kahdeksaatoista eri nimeä.

– Passeja on nipuittain. Jo siis pelkästään yhdellä henkilöllä, Aarnio sanoo.

Tuntemattomat henkilöt on vangittu Helsingin käräjäoikeudessa sillä nimellä, jonka he ovat poliisille alussa ilmoittaneet. Tutkinnan aikana nämä nimetkin ovat vaihtuneet.

Poliisi epäilee arabimiesten olevan peräisin Tunisiasta, sillä puhelintiedot viittaavat sinne. Huumeet on salakuljetettu Suomeen Keski-Euroopasta.

Aarnion mukaan Suomen huumekauppa on siirtymässä ulkomaalaisten käsiin. Noin puolet kaikista törkeissä huumejutuissa vangitusta on nykyisin ulkomaalaisia.

– Joudumme jatkuvasti käyttämään tutkinnassa tulkkeja. Kun kyse voi vielä olla harvinaisten kielien eri murteista, niin toisinaan näitä tulkkeja joudutaan etsimään ympäri maailmaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.