Mainos

Poliisi ymmällään huumejutussa: Crystal love meni uhrien mukana

Joensuussa kaksi ihmistä tappaneesta huumaavasta aineesta ei ole saatu grammaakaan poliisin tutkittavaksi. Crystal love -nimellä kutsuttua ainetta käytettiin yhdessä viinan ja lääkkeiden kanssa.

– Meillä ei ole tuota ainetta ollenkaan. Aine ja tieto meni uhrien mukana, kertoo rikoskomisario Markku Airaksinen Pohjois-Karjalan poliisilaitokselta.

Aineisiin kuoli viime lauantaina noin 20-vuotias nainen ja noin 40-vuotias mies. Uhrit löydettiin Joensuun keskustassa kahdesta eri asunnosta. Poliisin tietojen mukaan ainakin kolme henkilöä oli käyttänyt suonensisäisesti Crystal love -ainetta perjantai-iltana alkaneissa juhlissa. Yksi käyttäjistä selvisi hengissä.

Airaksinen ei osaa arvioida onko samaa ainetta Joensuun seudulla liikkeellä enemmänkin.

– Hyvä kysymys, mutta vaikea vastata. Crystal love on määritelty lääkkeeksi, mutta se ei ole vaikuttavana aineena missään hyväksytyssä muodossa.

Airaksisen mukaan aineen yhteisvaikutus alkoholin ja lääkkeiden kanssa oli viranomaisillekin yllätys.

– Kova coctaili. Aine on tullut ehkä Venäjältä ja voi olla siellä myös myynnissä, Airaksinen arvioi.

Joensuussa menehtyneiden lopullinen kuolinsyy selviää oikeuslääketieteellisissä tutkimuksissa, joihin voi mennä jopa useita kuukausia.

Joensuussa toinenkin huumejuttu

Keskusrikospoliisi tutkii Joensuun ja Kiteen seudulla myös toista vastaavanlaista tapahtumasarjaa. Tutkinta on juuri valmistumassa ja lähdössä syyttäjän harkittavaksi jo tällä viikolla.

– Jutussa on samantyyppisiä aineita ja ne ovat selvästikin peräisin nettikaupasta, kertoo rikoskomisario Jarmo Vallius Keskusrikospoliisista.

Valliuksen mukaan asiasta tiedottaminen on poliisille erittäin haasteellista.

– On tarkkaan mietittävä mitä julkisuudessa voi sanoa, ettei tule enemmän vahinkoa. Jos kerromme yksityiskohtaisesti aineista niiden nimillä, joku voi ottaa sen varoituksena huomioon, joku toinen taas saa siitä lisää sopivia hakusanoja aineiden hankkimiseen, Vallius tuskailee.

Joensuun ja Kiteen tapauksissa on käytetty perinteisiä huumausaineita sekä niiden kanssa sekaisin erilaisia lääkeaineita tai huumaavia aineita.

– Kerta-annokset ovat olleet erittäin pieniä, vain gramman osia. Tottumattomalle nekin voivat tuoda yllätyksiä, joten tässä liikutaan todella vaarallisilla vesillä.

Tuore ilmiö

Valliuksen mukaan lääkkeiden, huumaavien aineiden ja erilaisten huumausaineiden nettikauppa on runsaan vuoden sisällä muuttunut merkittävästi. Ja tuonut runsaasti töitä poliisille.

– Vähän väliä tulee jokin uusi aine eivätkä viranomaiset pysy niiden perässä. Olemme toki informoineet lääkintäviranomaisia heti uusista löydöistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.