Mainos

Poliisi yhä vaitonainen Göteborgin ryöstöstä

Ruotsin viranomaiset ovat olleet vaitonaisia liittyen eiliseen Göteborgin postiryöstöön. Myöskään saaliin koosta ei ole kerrottu mitään.

Göteborgin postiryöstössä ei tehty tänään uusia pidätyksiä. Ilmeisesti tutkinnassa ei myöskään otettu isompia edistysaskeleita, koska poliisi piti hyvin matalaa profiilia.

Viranomaiset eivät niin ikään vahvistaneet Göteborgs-Posten-lehden tietoa, että yksi kolmesta pidätetystä olisi Wolfpack-nimisen rikollisliigan jäsen.

- Lehdet voivat kirjoittaa mitä haluavat, mutta poliisin antamiin tietoihin se ei perustu, poliisin päätiedottaja Stefan Johansson.

- Uusia pidätyksiä ei ole tehty. Tutkimuksia on jatkettu täydellä teholla. Olemme analysoineet saamiamme vihjeitä ja jatkaneet teknisiä tutkimuksia. Eilen pidätettyjen kolmen epäillyn kuulusteluja on myös jatkettu, Johansson valotti poliisin tekemisiä.

Postiryöstäjien saalista eivät sen paremmin poliisit kuin postinkaan edustajat halunneet kommentoida mitenkään.

Göteborgin poliisilla on vielä pari päivää aikaa etsiä riittävät todisteet pidättämänsä kolmikon vangitsemiseksi. Ellei todisteita löydy, on miehet vapautettava viimeistään perjantaina illansuussa.

Wolfpack sikisi vankilassa

Länsi-Ruotsin valtalehti Göteborgs-Posten kertoi verkkosivullaan tänään, että yksi pidätetyistä olisi 40-vuotias göteborgilainen mies, joka kuuluu rikolliseen Wolfpack-veljeskuntaan. Mies tuomittiin 2004 törkeästä huumerikoksesta ja on äskettäin vapautunut vankilasta, lehti kertoi miehen taustoista.

Brödraskapet Wolfpack on yksi monista rikollisliigoista, jotka ovat saaneet jalansijaa Ruotsissa. Liiga on perustettu 13 vuotta sitten Kumlan vankilassa, ja siihen kuuluu entisiä ja nykyisiä vankeja.

Göteborgin seudun poliisi on viime kuukausina ollut helteessä kilpailevien rikollisliigojen kanssa. Niiden epäillään kohdistaneen iskujaan myös viranomaisiin. Marraskuussa neljää Säven lentokentällä ollutta poliisihelikopteria vahingoitettiin tulittamalla. Göteborgin naapurikunnan Partillen poliisiasemaa kohti taas ammuttiin yhtenä yönä useita laukauksia.

Lisäksi erään syyttäjän asunnon eteen oli sijoitettu pommi. Tämä tapahtui juuri kun syyttäjä valmistautui oikeudenkäyntiin, jossa syytettyinä oli erään rikollisliigan jäseniä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.