Mainos

Poliisi: Yhä useampi alaikäinen käyttää ja myy huumeita Espoossa

Poliisi on huolissaan nuorten huumekokeilujen lisääntymisestä ja erityisen vaarallisen muuntohuumeen esiintymisestä Espoossa.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen huumetutkintayksikön tietojen mukaan alaikäisten huumeiden käyttö on lisääntynyt hyvin paljon. Syynä tähän on erityisesti marihuanan käyttö.

Poliisi kertoo saavansa säännöllisesti ilmoituksia eri puolilta Espoota koululaisten huumeiden käytöstä.

Koululaiset myös myyvät marihuanaa toisilleen: ensin huumetta annetaan ilmaiseksi ja myöhemmin siitä peritään maksu. Poliisin saaman tiedon mukaan oppilaiden vanhemmilla ei ole käsitystä lapsiensa huumeiden käytöstä.

Varoitus vaarallisesta muuntohuumesta

Poliisin tietoon on lisäksi tullut mahdollinen muuntohuumeen käyttö, josta on seurannut sairaalahoitoon joutuminen.

Espoolainen yläkoulun oppilas on todennäköisesti imeskellyt 25I-NBOMe -nimistä kemiallista ainetta paperi- tai lappumuodossa. Kyseinen aine ei ole luokiteltu huumausaineeksi.

Poliisin tiedot tapahtumasta ovat vähäiset.

Aine on erittäin vaarallista ja sitä on esiintynyt rikosteknisen laboratorion vuonna 2012 tutkituissa näytteissä kaksi kertaa. Tullissa yhdistettä on tavattu vuoden 2012 näytteissä yhdeksän kertaa jauheena, lappuna ja kapselina.

Havaintojen mukaan yhdiste ei ole levinnyt kovin laajalle, mutta on omiaan aiheuttamaan vakavaa vaaraa käyttäjän terveydelle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.