Mainos

Poliisi verkkohyökkäyksen epäillyistä: Tämä on mahdollinen motiivi

Poliisi on pidättänyt vuodenvaihteessa tapahtuneista pankkien verkkohyökkäyksistä epäiltynä kaksi miestä.

Teoista epäillään suomalaisia 18- ja 20-vuotiaita miehiä. Miehet ovat tällä hetkellä vangittuina. Tutkinnanjohtajan mukaan miehillä ei ole merkittävää aiempaa rikostaustaa.

– Muutamia yksittäisiä rikoksia, mutta taustalla ei kuitenkaan ole aiempia tietoverkkorikoksia, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Muurman.

Miehiä epäillään muun muassa törkeän kiristyksen yrityksestä ja törkeästä tietojärjestelmän häirinnästä. Poliisin mukaan verkkohyökkäysten tarkempi motiivi on vielä selvittelyn alla.

– Tässä vaiheessa tutkintaa on vielä aikaista sanoa tekojen tarkempaa motiivia. Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että mahdollinen motiivi oli halu kokeilla, kuinka helposti verkkohyökkäys onnistuisi, Muurman sanoo.

Muurmanin mukaan verkkohyökkäyksistä epäillyillä miehillä on hyvät tekniset taidot.

– Palvelunestohyökkäyksen tekeminen ei sinänsä vaadi kummoista teknistä osaamista, mutta voisi sanoa, että epäillyt ovat tekniikan suhteen ehkä keskimääräistä taitavampia.

Tutkinnanjohtajan mukaan vaikuttaisi siltä, että palvelunestohyökkäys olisi tehty yksissä tuumin.

– Vaikea sanoa vielä, mistä ajatus palvelunestohyökkäyksestä on alun perin lähtöisin, rikoskomisario Tero Muurman kertoo.

Tekijöiden jäljille päästiin poliisin omien tutkimusten kautta. Esitutkinta on edellyttänyt laajaa tiedonhankintaa useista eri lähteistä, myös ulkomailta. Tutkinnanjohtaja ei kuitenkaan tarkemmin halua valottaa keinoja, joilla epäiltyjen jäljille päästiin.

– Haluamme saada jatkossakin epäiltyjä kiinni, joten tutkintamenetelmistä emme voi tarkemmin puhua julkisuuteen, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Muurman sanoo.

Esitutkinnan arvioidaan valmistuvan kesään mennessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.