Mainos

Poliisi: Vartijaa ampui ryöstäjistä vanhempi

Ahvenanmaan poliisi epäilee, että Maarianhaminan sunnuntaisessa arvokuljetusryöstössä vartijaa ampui kahdesta ruotsalaismiehestä vanhempi. Poliisi on tänään jättänyt käräjäoikeudelle vangitsemisvaatimuksen kahdesta 20- ja 27-vuotiaasta miehestä, joita se epäilee törkeästä ryöstöstä.

Vartijaa kohti ampumisen vuoksi poliisi epäilee 27-vuotiasta miestä myös tapon yrityksestä. Ahvenanmaan käräjäoikeus käsittelee vangitsemisvaatimuksen huomenna.

Vartija haavoittui laukauksista vain lievästi ja pääsi lyhyen sairaalassa käynnin jälkeen kotiinsa jo samana iltana. Silminnäkijän mukaan ryöstäjä ampui vartijaa metrin etäisyydeltä.

Ase lähetetty KRP:lle

- Olemme lähettäneet ryöstössä käytetyn aseen keskusrikospoliisin tutkittavaksi, jotta selviäisi, miten on mahdollista, että vammat jäivät niin vähäisiksi, tutkinnanjohtaja komisario Henrik Hagelberg Ahvenanmaan poliisista sanoo.

Hän on aikaisemmin kertonut, että ryöstäjät käyttivät pienikaliiberista käsiasetta.

Poliisi otti ryöstäjät kiinni sivullisten avustuksella Maarianhaminan keskustassa lyhyen pakomatkan jälkeen. Ryöstösaalis saatiin takaisin. Sen suuruutta poliisi ei ole vielä kertonut.

- Taktisista syistä en halua kertoa myöskään, mitä epäillyt ovat kuulusteluissa kertoneet, Hagelberg sanoo.

Kolmas mies yhä kateissa

Hagelbergin mukaan muita epäiltyjä ei tällä haavaa ole mutta poliisi selvittää, onko ryöstön suunnittelussa ollut mukana muitakin. Tutkinnassa avustavat keskusrikospoliisi sekä Ruotsin poliisi.

Poliisi on myös ilmoittanut, että se haluaisi puhuttaa joissain lehtikuvissa näkyvää miestä, joka keskustelee juuri kiinni otetun ryöstäjän kanssa. Miehen henkilöys ei ole poliisin tiedossa.

- Emme ole vielä löytäneet häntä, Hagelberg kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.