Mainos

Poliisi varoittaa tappavasta Daisy-huumeesta

Länsi-Uudemaan poliisi varoittaa poikkeuksellisen vaarallisesta ja vahvasta designhuumeesta, jota käyttäjät kutsuvat nimellä Daisy.

Ainetta on poliisin mukaan esiintynyt Lohjan ja Nummelan alueella. Käyttäjät ovat kertoneet ainetta olevan liikkeellä nyt kohtuullisen paljon.

Sairaalahoitoon on toimitettu kolme aineen käyttäjää lyhyen ajan sisällä. Aineella ei ole vielä huumausaineluokitusta, vaan se on muiden uusien design-huumeiden tapaan luokiteltu ainoastaan lääkkeeksi.

Daisy on ruskeahkoa jauhetta, joka tuoksuu amfetamiinilta. Se on kuitenkin voimakkuudeltaan jopa noin 20 kertaa vahvempaa kuin amfetamiini.

- Tässä on suuri yliannostuksen riski juuri siksi, että ainetta voidaan luulla amfetamiiniksi, sanoo rikoskomisario Jukka Paasio Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen huumerikosyksiköstä.

Ainetta on käytetty suonensisäisesti. Poliisin mukaan se aiheuttaa suuhun jonkinlaisen kemikaalin maun. Aine on aiheuttanut käyttäjissä psykoosia ja somaattisia vammoja.

Käyttäjiltä ovat pettäneet munuaiset ja sitä kautta muut sisäelimet. Huumekuolemia aineen ei vielä tiedetä aiheuttaneen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.