Mainos

Poliisi varoittaa shekkihuijareista

Helsingin poliisi varoittaa etenkin vuokranantajia shekkihuijareista.

Helsingin poliisin tietoon tulleissa tapauksissa ulkomailla asuva henkilö on ilmoittanut suomalaiselle vuokranantajalle halukkuudestaan vuokrata tämän asunto. Ennakkovuokraksi tai vuokravakuudeksi vuokranantajalle on lähetetty matka- tai muu shekki.

Shekkejä on lähetetty yli sovitun summan, ja ylimenevä summa on pyydetty palauttamaan shekin lähettäjälle. Jossain tapauksissa vuokraus on peruttu, ja vuokranantajaa on pyydetty palauttamaan shekeillä lähetetty summa.

Shekit ovat olleet väärennettyjä tai anastettuja. Osa shekkejä saaneista suomalaisista on kuitenkin onnistunut vaihtamaan ne rahaksi ja toiminut lähettäjän pyytämällä tavalla eli palauttanut ylimenevän summan shekin lähettäjälle.

Shekeissä ei ole ollut lunastajan nimeä, vaan se on pyydetty kirjoittamaan siihen itse. Poliisi muistuttaa, että matkashekkejä myytäessä ostaja allekirjoittaa aina jokaisen shekin virkailijan nähden, joten allekirjoittamattomat shekit ovat joko väärennettyjä tai anastettuja.

Vuokrauksen lisäksi matka- ja muita shekkejä on lähetetty korvaukseksi esimerkiksi valokuvan käytöstä tai maksuksi autosta, veneestä, moottoripyörästä. Toimintamalli on ollut sama kuin vuokrauksissa, eli shekkien arvo on ollut huomattavasti suurempi kuin sillä maksettava palvelu tai tavara, ja ylimenevä osuus on pyydetty palauttamaan shekin lähettäjälle tai esimerkiksi ”manageritoimistolle”.

Shekkien nimellisarvo on yleensä ollut 500 euroa tai dollaria.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.