Mainos

Poliisi varoittaa lomakohteiden aggressiivisista myyntimiehistä: Ostajia voidellaan juomilla, papereissa piilossa yllättäviä ehtoja – "Ei voi selvittää"

Lomia ja lomaosakkeita turistikohteissa aggressiivisesti kaupittelevat myyntimiehet voivat aiheuttaa harmaita hiuksia matkaajille, varoittaa poliisi.

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo saaneensa tietoonsa tapauksia, joissa turistikohteissa lomailevat henkilöt ovat joutuneet ”hyvin aggressiivisten” myyntiyritysten kohteeksi. Kaupan on ollut poikkeuksellisen edullisia lomajaksoja tai lomaosakkeita, ja potentiaalisia asiakkaita on voideltu muun muassa kuohuviinitarjoilulla.

Poliisin mukaan myyjät ovat olleet suomenkielisiä, kuten myös myyntitilaisuudessa esitetyt lomakkeet. Kohteikseen myyjät ovat poliisin mukaan valikoineen yleensä iäkkäämpiä, ”vakavaraisen näköisiä” turisteja.

Kauppoja on vaadittu tehtäväksi välittömästi, ja maksua kinuttu suoritettavaksi heti. Jos kauppa on solmittu, ostaja on saanut vastineeksi näyttävän sertifikaatin ja kauppakirjan ehtoineen.

Poliisi: Huolellisuutta kaupantekoon

Poliisi kehottaa matkaajia varovaisuuteen. Jos lomakohteessa törmää innokkaaseen myyntimieheen, kannattaa esitetyn kaupan ehdot käydä huolellisesti läpi. Poliisin tietoonsa saamissa tapauksissa asiakirjoissa on ollut maininta kauppojen sitovuudesta ja siitä, ettei niitä voisi purkaa.

Poliisin mukaan tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos ostettu tuote ei vastaakaan odotuksia, myyjä voi vedota sopimusehtoon.

– Poliisin näkökulmasta kyseessä on usein siviiliriita-asia, jota poliisi ei voi selvittää, Länsi-Uudenmaan poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Asiasta voi tehdä mutkikkaan myös se, että lomakohteen lainsäädännön mukaan asiassa ei välttämättä ole tapahtunut rikosta. Suomen poliisi ei voi myöskään pääsääntöisesti tutkia ulkomailla tapahtuneiksi epäiltyjä rikoksia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.