Mainos

Poliisi varoittaa: Laskettelusukset syytä pitää lukkojen takana

Laskettelusuksien ja lumilautojen varkaudet ovat Suomessa yhä suhteellisen harvinaisia, vaikkakin yleistymään päin. Poliisi neuvoo hiihtokeskusten asiakkaita lukitsemaan välineet aina taukojen ajaksi.

Esimerkiksi Kuusamon Rukalta raportoidaan varastetuksi kymmeniä suksia tai lautoja joka vuosi.

- Yleensä välineet lähtevät juuri ravintoloiden edustoilta, missä suksia säilytetään. Tekijät ovat todennäköisesti heitä, jotka ammatikseen anastavat muutakin, arvioi vanhempi rikoskonstaapeli Jari Määttä Koillismaan poliisilaitoksesta.

Tänä vuonna Koillismaan poliisilaitokselle on raportoitu kymmenkunta suksiin tai lumilautaan kohdistunutta näpistystä. Rikosilmoituksista kaksi on peruttu jälkikäteen, sillä välineet ovat yllättäen löytyneet ilmoituksen teon jälkeen. Varkaat ovat huolineet mukaansa vain yhden lumilaudan, muuten varkaille kelpaavat lähinnä laskettelusukset.

- Ilmoitukset anastetuista suksista yleistyvät kevättä kohden. Varkaiden mukaan lähteneet sukset ovat olleet poikkeuksetta lukitsemattomia, Määttä toteaa.

Myös Kittilän poliisiasemalta todetaan, ettei suksivarkaiden toiminta ole ainakaan toistaiseksi ollut kovin laajamittaista. Leviltä tai Ylläkseltä lähtee varkaiden matkaan muutamia suksipareja ja lautoja joka vuosi, mutta kyse on kuitenkin edelleen yksittäistapauksista.

Lukittavia telineitä vähän

Sastamalassa sijaitsevassa Ellivuoren laskettelukeskuksessa varkaat ovat vierailleet kahteen otteeseen tämän sesongin aikana. Mukaan lähti molemmilla kerroilla muutamia suksia ja lautoja.

- Kyllä nämä ovat nyt lisääntyneet. Ellivuoressa ei ole vastaavanlaisia tapauksia raportoitu muutamaan vuoteen, toteaa rikoskomisario Pauli Pitkäkoski Pirkanmaan poliisista.

- Hyvä tapa välttyä varkauksilta on se, ettei jätä suksia vartioimatta. Myös laskettelukeskusten voisi olla yhä varustautua lukittavilla suksitelineillä. Niihin olisi hyvä kohdistaa myös valvontakamerat. Silloin näkisimme, ketkä niitä suksia oikein vievät.

Lukittavia telineitä ja valvontakameroita on hiihtokeskuksissa kuitenkin suhteellisen vähän. Asiakkaan olisi siis tuotava suksi- tai lautalukko mukanaan itse.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.