Mainos

Huijarit kaupittelivat olemattomia kylpytynnyreitä - yksi vangittu

Sisä-Suomen poliisi tutkii parhaillaan tapausta, jossa internetissä toimineet epärehelliset kauppiaat ovat myyneet olemattomia kylpytynnyreitä.

Tapauksia on tähän mennessä paljastunut kesä-heinäkuun ajalta noin 40 eri puolilla Suomea.

Rikoksista epäillyt ovat poliisin mukaan suomalaisia ja kotoisin Jyväskylän seudulta.

-  Yksi henkilö on vangittuna ja jatkamme tutkintaa. Meillä on omia epäilyksiä, mutta siitä emme kerro tässä vaiheessa enempää, sanoo rikoskomisario Markku Latvala.

Kylpytynnyreitä kaupattiin 500-600 euron hintaan kotiinkuljetuksella. Lisäksi kaupaksi on käynyt tynnyrisaunoja, peräkärryjä ja yksi kaivinkoneen kauhanpyörittäjä. Poliisin tutkimuksen mukaan kyseisiä tavaroita ei ole ollut olemassakaan.

Poliisi on saanut takavarikoitua vain pienen osan tynnyrikauppiaan tilille maksetuista rahoista. Poliisi pelkääkin, että rikosvahingot nousevat tapauksessa useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin. Asiakkaat tuskin tulevat näkemään rahojaan.

- Mitään toivoa emme voi kuitenkaan antaa yhtään mistään. Kun rikolliselle perustalle toimintaa perustetaan, niin rahatkin häviävät sen saman tien. Hyvin epätodennäköistä on, että rahoja takaisin saadaan, Latvala sanoo.

Poliisi muistuttaa, että selkeästi alihintaisten tuotteiden hankintaa verkkokaupasta tulee pohtia vähintään yhtä tarkkaan, kuin tilanteessa, jossa tuotetta myydään marketin parkkipaikalla auton takakontista.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.