Mainos

Poliisi varoittaa: Benjihyppy alastomana voi tulla kalliiksi

Poliisin mukaan huomenna Helsingin Kaivopuistossa alasti benjihypyn suorittavat saattavat syyllistyä sukupuolisiveellisyyden julkiseen loukkaamiseen.

Kyseessä on Sky Breakersin järjestämä tapahtuma, jossa vajaat 30 ennalta valittua henkilöä saavat hypätä benjihypyn 110 metristä ilmaiseksi. Ainoa ehto on, että hyppääjät ovat alasti.

Poliisi on kuitenkin ollut yhteydessä järjestäjään, ja ilmoittanut hyppääjien syyllistyvän mahdollisesti sakolla rangaistavaan rikokseen.

– Jos tapahtuma herättää pahennusta, niin silloin kyse sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta. Ja kun sieltä Kaivopuistosta korkealta hypitään, niin kyllähän se näkyy kauas. Saattaa olla esimerkiksi lapsiperheitä liikenteessä, ylikomisario Jaakko Wallenius Helsingin poliisista kertoo MTV3 Uutisille.

Wallenius toteaa, että paikalle sattuva poliisipartio voi kirjoittaa hyppääjille päiväsakkoja.

– Kyllä se sakko työssäkäyvälle ihmiselle kalliimmaksi tulee, kuin että maksaisi hypystä. Ei siinä säästöä ainakaan tule, Wallenius arvelee.

Wallenius sanoo, että kun kyse on tahallisesta paljastelusta, niin henkilön tiedot voidaan myös rekisteröidä.

Sky Breakersin Markku Eklund vakuuttaa, että alastonhypyt toteutetaan.

– Hyppy on luvattu ihmisille, eikä me niitä petetä. Olemme miettineet porsaanreikiä poliisille. Jos mies laittaa vaikka sukan intiimialueille, niin silloinhan kyse ei ole enää rangaistavasta teosta.

Eklundin mukaan nakuhyppääjille tullaan kertomaan, että tempusta voi saada sakot.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.