Mainos

Poliisi vapautti toisenkin vappumellakasta epäillyn

Molemmat VR:n makasiinien vappumellakoista vangittuina olleet miehet kiistävät syyllistyneensä rikoksiin.

Poliisi on vapauttanut toisenkin miehen, joka oli vangittuna VR:n makasiinien vappumellakoiden takia. 25-vuotias mies pääsi vapaalle jalalle eilen iltapäivällä.

Rikosylikomisario Kari Tolvanen sanoo, ettei miestä ollut enää syytä pitää vangittuna. Häntä epäillään kuitenkin yhä mellakan johtamisesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Miehen avustajan Ville Hoikkalan mukaan hänen päämiehensä kiistää epäilyt mellakan johtamisesta. Epäilykseen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ei haluta ottaa tässä vaiheessa kantaa lainkaan.

Hoikkala on ollut mukana viimeisessä kuulustelussa, joka sujui hänen mukaansa asiallisesti.

- Ratkaisevimpiin kuulusteluihin en päässyt käytännön ongelmien takia mukaan. Ei mitään ainakaan varsinaista huomauttamista ole tässä vaiheessa, toteaa Hoikkala.

Tolvanen on kuvaillut 25-vuotiaan miehen olleen vain "työnjohtoporrasta". Mellakan epäillyt johtohahmot ovat vielä kateissa.

"Kaikki tapahtui spontaanisti"

Hoikkala sanoo, että 25-vuotias epäilty oli mukana vappumellakoissa, mutta hän ei ole ollut minkäänlaisessa johtajan asemassa. Epäilty ei ole omasta mielestään edes työnjohtoporrasta. Hoikkalan mukaan hän ei ole myöskään ollut prekariaattien kanssa missään tekemisissä koskaan.

- Kuviossa ei ollut mitään etukäteen suunniteltua rakennetta eikä työnjakoa. Päämieheni osalta kaikki tapahtui spontaanisti, Hoikkala sanoo.

Hoikkalan mukaan miehellä ei ole "varsinaisesti" aktivistitaustaa.

Poliisi päästi vapaaksi jo aiemmin toisen mellakasta vangittuna olleen miehen. Häntä epäillään tuhotyön yrityksestä. 29-vuotias mies on kiistänyt syyllisyytensä. Poliisilla on hallussaan videota, jossa mies heiluu makasiinien sisällä sytytin kädessään.

29-vuotias mies syyttää poliisia rajusta painostuksesta kuulusteluissa. Hän kertoi STT:lle, että tutkinnanjohto yritti väkisin saada tunnustusta irti. Tolvanen kiistää väitteet. Hänen mukaansa kuulustelut on tehty asiallisesti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.