Mainos

Poliisi: Vanhempien tulisi huomata kannabisviljelyt

Kannabis on nuorten ulottuvilla netissä - parilla klikkauksella voi tilata siemeniä, kasvatusohjeita, lannotteita ja lamppuja. Poliisi on huolissaan liian helposta saatavuudesta.

Salossa on jäänyt kiinni seitsemisenkymmentä tyttöä ja poikaa joko huumehampun kasvattamisesta tai marihuanan polttelemisesta syksyn aikana. Elokuussa vastaavanlainen tapaus oli Ulvilassa Porin seudulla ja heinäkuussa nuorten huuumevyyhtiin oli sekaantunut kymmeniä alaikäisiä nuoria Euran Kiukaisissa.

- Poliisilla on omat mahdollisuutensa, mutta enemmän tässä on nyt kyse valistuksesta ja vanhempien vastuusta, sanoo rikosylikomisario Jaakko Sonck keskusrikospoliisista.

Poliisin mukaan vanhempien tulisi huomata, jos kotona joko kasvatetaan tai käytetään huumeita. Sonck muistuttaa, että sekä koulujen että varsinkin kotien tulee pitää silmät auki.

- Huumeiden kasvattaminen ja käyttö on rikos. Äkkiä pienellä paikkakunnalla, kuten vaikka Salossa, leimautuu tällaisesta asiasta, mikä on ehkä ollut vain jännää kokeilua, Sonck sanoo.

Poliisin mukaan Suomessa kannabiksenkäyttö on kuitenkin hyvin marginaalista. Keski-Euroopassa, esimerkiksi Saksassa ja Hollannissa, kotikasvatusta varten on jopa kasvihuoneita. Keskusrikospoliisi ei usko, että käyttö yleistyisi Suomessa lähivuosina, vaan se pysyy harrasteluna ja kaveripiirien poltteluna.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.