Mainos

Poliisi valvoo tehostetusti nopeuksia Helsingissä

Kameravalvonnan odotetaan kolminkertaistavan ylinopeussakkojen määrän pääkaupungissa. Tehovalvonta koskee keskustaa ja sen lähialueita.

Poliisi on aloittanut Helsingissä liikenteen tehostetun kameravalvonnan. Käytännössä se toimii siten, että poliisin kolme kamera-autoa valvovat liikennettä kiertelemällä kaduilla.

Kun kameran ohittaa ylinopeutta ajava autoilija, se tallentaa tilanteen. Muutaman päivän päästä autonomistajan postiluukusta putoaa muistutus rikkomuksesta. Kaahareita ei siis tarvitse enää pysäyttää tienvarteen ja sakkojen kirjoituskin hoituu konttorissa koneen äärellä.

Ylikomisario Heikki Seppä Helsingin poliisilaitokselta kertoo, että kiertävä kameravalvonta on tehokasta.

- Jos yhtä autoa käytetään vaikka 8-10 tunnin työvuoron ajan, niin kyllä sillä 100 valokuvaa tulee. Sen olemme testanneet monta kertaa.

Pienestä ylinopeudesta selviää kuitenkin huomautuksella, Seppä kertoo.

- Jos ylinopeus on esimerkiksi tämänpäiväisissä olosuhteissa 5-7 kilometriä, siitä lähtee huomautuskirje. Ja jos ylitys on sitä suurempi niin postissa lähtee ehdollinen rikesakko. Jos ylinopeus on kova, eli yli 20 kilometriä tunnissa, lähtee postiin tiedustelukirje ja sen mukaan määrätään päiväsakkorangaistus, Seppä luettelee.

Jokainen kuva ei siis johda sakkoon, mutta kameroiden odotetaan ainakin kolminkertaistavan ylinopeussakkojen määrän Helsingissä lähivuosina.

Poliisi ottaa jatkossa käyttöön myös kiinteitä sekä kevyempiä, liikuteltavia kameroita. Näitä ilmestyy jatkossa paikoille, joilla ratsioita on vaikea järjestää, erityisesti kaupungin kiireisille ulosmenoväylille.

Tehovalvonta käynnistetään keskustassa ja sen lähialueilla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.