Mainos

Poliisi valvoo roskaamista Helsingissä: Luvassa rikesakkoja ja huomautuksia

Helsingin poliisi valvoo tehostetusti roskaamista kaupunkialueella tästä päivästä lauantaihin saakka. Tavoitteena on ehkäistä kaupungin ja luonnon roskaantumista ja lisätä viihtyisyyttä.

Partiot kiertelevät puistoalueita ja toreja, lisäksi puututaan jo tiedossa oleviin, laittomiksi kaatopaikoiksi muodostuneisiin alueisiin esimerkiksi Tattarisuolla ja Hermanninrannassa.

– Laittomille kaatopaikoille tuodaan yleensä irtaimistoa ja joskus myös ongelmajätteitä, kuten maaleja ja öljyjä. Roskaamisesta saa pääasiassa huomautuksen tai rikesakon, mutta jätteiden dumppauksesta voidaan tehdä myös rikosilmoitus, kertoo rikostarkastaja Sampsa Marttila Helsingin poliisista.

Helsingin poliisin valvonta liittyy Helsingin ja Tallinnan keväällä järjestämiin talkoisiin, jossa kaupunkilaiset siivosivat kaupunkien rantoja.

Helsingin kaupungille roskaantuneiden alueiden ja luvattomien kaatopaikkojen siivoaminen tulee kalliiksi. Pelkästään luvattomien kaatopaikkojen siivoukseen kuluu noin 100 000 euroa vuodessa. Usein kaupunki joutuu vastaamaan siivoamisesta, koska roskaajia ei saada selville.

Jätelaki kieltää roskaamisen ja jätteiden heittämisen ympäristöön. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.