Mainos

Poliisi valvoo pääsiäisliikennettä

Liikkuva poliisi pyrkii näkyvällä valvonnalla rauhoittamaan liikennettä ja lisäämään turvallisuuden tunnetta pääteillä varsinkin pääsiäisenä. Liikennettä valvotaan erityisesti valtatiellä neljä Helsingistä Rovaniemelle, valtatiellä kuusi Helsingin ja Kuusamon välillä sekä valtatiellä kahdeksan Vaasasta Ouluun.

Ennusteiden mukaan pääsiäisen menoliikenne keskittyy kiirastorstaille, joka on tilastojen mukaan ollut pääsiäisliikenteen mustin päivä. Perjantain aamupäivällä ja päivällä on vielä jonkin verran menoliikennettä. Paluuliikenne ajoittuu maanantaille. Kuitenkin osa lomalaisista palaa jo sunnuntaina.

Ennakoiva ajo kunniaan

-Kokenut kuljettaja lähtee arvioinneissaan siitä, että kaikki liikenteen osapuolet voivat tehdä virheitä, toteaa ylikonstaapeli Pertti Mäkeläinen liikkuvasta poliisista. Kaksikaistaisilla teillä vakavimmat onnettomuudet aiheutuvat autojen ajautuessa "nokikkain" samalle ajokaistalle.

-Kokenut kuljettaja sovittaa oman nopeutensa ja etäisyytensä edellä ajavaan niin, että hänelle jää pelivaraa vahingon välttämiseksi. Auton kuljettajan on vaikea arvioida vastaantulevan ajoneuvon etäisyyttä ja nopeutta. Keväällä tulevat liikenteeseen mukaan moottoripyörät, joita on erityisen vaikea havaita.

-Risteykset muodostavat keväisin autoilijalle lisää tarkkailtavaa moottoripyörien, mopojen, polkupyöräilijöiden ja yleensäkin kevyen liikenteen kohdalla, huomauttaa Mäkeläinen.

Olosuhteet vaihtelevat

Suomi on pitkä maa ja olosuhteet vaihtelevat kovastikin. Pohjoisessa voi sataa vielä lunta. Päivällä lumi saattaa sulaa ja jäätyä taas yöllä liukastaen tienpinnat. Pienemmät tiet saattavat olla kokonaan jäisiä. Siksi nopeudet tulee suhteuttaa näihin vaihteleviin keleihin.

Jos matka suuntautuu pohjoiseen, kannattaa talvirenkaat pitää vielä alla. Pitkän matkan uuvuttamana ja perille pääsyä odotellessa kuljettajan huomiokyky saattaa vielä heiketä ja nopeuskin nousta huomaamatta. Riittävän usein kannattaa pitää virkistävä tauko.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.