Mainos

Poliisi valvoo lintujahdin aloitusta

Poliisi valvoo lintujahdin aloitusta Liminganlahdella ja Hailuodossa tehostetusti. Liikkuvan poliisin Oulun yksikkö ja paikallispoliisit ovat erityisen kiinnostuneita siitä, millaisia hauleja metsästäjät käyttävät vesilintujahdissa.

Tehostettua valvontaa perustellaan metsästyslainsäädännön muutoksella. Lyijyhaulien käyttö vesilintujen metsästyksessä kiellettiin elokuun alusta lähtien. Metsästäjät ovat arvostelleet lakiuudistusta siitä, ettei lyijyhaulikieltoa rajattu koskemaan vain kosteikkoja.

Poliisi haluaa muistuttaa metsästäjiä siitä, että lyijyhaulien käytöstä vesilinnustuksessa voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi. Metsästyslain mukaan vesilinnun ampumisen lisäksi ladatun aseen kanssa tapahtuva passissa oleminen tai lintujen etsiminen veneellä tai kahlaten katsotaan myös metsästykseksi. Vesilintuja saa metsästää teräs-, vismutti-, sinkki- tai molybdeenihauleilla ladatuilla patruunoilla.

Metsästäjiä halutaan varoittaa myös aseräjähdyksen riskistä, jos tehdastekoisten patruunojen teräs- tai vismuttihaulien tilalle vaihdetaan raskaammat lyijyhaulit ja hylsyihin jätetään tehtaan laittama kevyemmälle haulimäärälle tarkoitettu nopeampi ruutilataus.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.